Projektil Krstovića u nesrećnom remiju Lećea, Gati: Nikola živi za golove

Crnogorski napadač šesti put strijelac u Seriji A, Monca iz penala stigla do remija

16338 pregleda 5 komentar(a)
Foto: X/U.S. Lecce
Foto: X/U.S. Lecce
Ažurirano: 27.04.2024. 19:11h

Projektil Nikole Krstovića u 92. minutu nije bio dovoljan Lećeu da dođe do pobjede nad Moncom i upiše vjerovatno ključne bodove u borbi za opstanak u Seriji A.

Tim sa juga Italije je svakako blizu cilja, ali je danas na stadionu „Via del Mare” izgubio dva boda nakon što su gosti u 96. minutu iz penala stigli do izjednačenja - 1:1.

Krstović je samo četiri minuta ranije postigao fantastičan pogodak - dočekao je loptu na dvadesetak metara od gola i rivala u oštrim udarcem je poslao u lijevi ugao golmana Mikelea de Gregorija.

Bio je to ukupno šesti gol u ligi crnogorskog reprezentativca ove sezone u ligi, ali i prvi još od 28. januara i gostovanja Đenovi. Krstović je protiv Monce bio strijelac dva puta, a pogađao je i mrežu Sasuola, Salernitane i Fiorentine.

„Nikola živi za golove. Imao je period sezone kada je tresao mreže, onda i period kada nije, ali je i tada davao doprinos, samo nije bio nagrađen pogocima”, rekao je trener Lećea Luka Goti.

Izgledalo je da će Krstović postati junak, a nakon što su zvanični spiker i navijači euforično nekoliko puta uzviknuli njegovo ime uslijedilo je izjednačenje.

Lorenco Venuti je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Mateo Pesina lako zatresao mrežu...

Leće je 13. na tabeli Serije A, ima osam bodova više i meč više od Udinezea koji je u zoni ispadanja i koji danas od 15 sati gostuje Bolonji.

„Da smo pobijedili to bi bilo to, mogli bismo da kažemo da smo blizu. A sada treba da se vratimo u realnost i da nastavimo da se borimo”, dodao je Gati.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: