Dva derbija - dva remija, Dečić za korak bliži tituli, Budućnost se bez stila oprašta od trona?

Burno 32. kolo Meridianbet 1. CFL: Budućnost - Sutjeska 2:2 pod Goricom

37404 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dva derbija - dva remija: Budućnost - Sutjeska igrali su 2:2 pod Goricom, a Mornar i Dečić 1:1 u Baru.

Sve je (bodovno) isto kao i prije ovog kola, uz jednu bitnu razliku - ostala je jedna runda manje do kraja (četiri).

Najviše je profitirao Dečić, koji je zadržao tri boda prednosti u odnosu na Budućnosti i napravio dodatni korak ka tituli, iako ima još dosta da se igra, 360 minuta...

Tuzani su u Baru imali "zicer" za titulu, u finišu su sa igračem više opsijedali gol Mornara, tražili su plus pet, bila bi to vjerovatno ključna razlika, ali je ostalo 1:1. Domaći su ostali u trci za Evropu.

SIROMAŠAN DERBI POD GORICOM ZASIJENILE SCENE SA KRAJA

Budućnost i Sutjeska igrali su 2:2 u vrlo uzbudljivom, ali po kvalitetu i ritmu igre, neprihvatljivo skromnom derbiju pod Goricom.

Sve je to, međutim, dio dio igre, dio fudbala - kakav god da je, utakmica će se pamtiti po nestvarnim, skandaloznim scenama sa kraja meča, kada je golman Budućnosti Đorđije Pavličić udario saigrača Igora Ivanovića.

Podgoričani su remijem napravili korak unazad u borbi za titulu, a ako se oproste od trona - oprostiće se bez stila.

Nikšićani su osvojili bod golom rezerviste Vaska Kalezića u 90. minutu, koji je odgovorio na gol rezerviste Budućnosti Ivana Bojovića 10 minuta ranije.

Sve vrijedno pod Goricom dešavalo se na početku - u prvi šest, i na kraju - u posljednjih deset minuta. Između toga - uspavanka, letargija, igra lišena bilo kakvog ritma i kreacije, potvrda zašto je crnogorski klupski fudbal na samom evropskom dnu, zašto naši timovi ispadaju od rivala iz Andore...

FK Budućnost, FK Sutjeska
foto: FSCG

Sutjeska je povela već u 1. minutu, golom Đorđa Šaletića, kome je Dušan Vuković odigrao povratnu loptu sa desne strane.

Tačno pet minuta Nikšićani su bili na tabeli ispred Budućnosti (Podgoričani su na polusezoni imali 11 bodova više), jer je domaćinu trebalo samo pet minuta da izjednači.

Dobra lopta Milana Vukotića, loše postavljena odbrana Sutjeske, nepotrebno istrčavanje golmana Vladana Giljena, Igor Ivanović ga je zaobišao i nesebično dodao Đorđu Despotoviću, koji je ubacio loptu u prazan gol - 1:1.

Ništa se značajno pod Goricom, pred solidno popunenjim tribinama, nije dešavalo sve do finiša meča. Povremeni pokušaji, udarci iz daljine, ali bez pravog poteza, daleko od prave šanse...

FK Budućnost, FK Sutjeska
foto: FSCG

Možda bi i finiš bio lišen uzbuđenja da iskusni Bulatović u 80. minutu nije napravio kardinalnu grešku, Bojović je izašao sam na Giljena i pogodio za 2:1.

Veliko slavlje Budućnosti, koje se na nekoliko sekundi izjednačila sa Dečićem, ali su Tuzani baš tada poravnali u Baru.

Svejedno, tim Ivana Brnovića imao je pobjedu u džepu, to je bilo sve što je tražio iz ovog susreta, ali i odbrana domaćeg tima bila je daleko od prihvatljivog nivoa.

Ponovo je Vuković, u 90. minutu, pronašao rupu u posljednjoj liniji podgoričkog tima, Kalezić se sam stuštio ka golu i provukao loptu ispod Pavličića - 2:2.

Nikšićani su remijem ostali u trci za Evropu, titula je daleko...

DEČIĆ PATIO U BARU, PA BIO NA KORAK OD PREOKRETA

Zanimljivo je bilo i na "Topolici", oba tima su imala šanse da dođu do pobjede, na kraju remi Mornara i Dečića 1:1.

Barani su poveli u 17. minutu kada je Milan Vušurović nakon sjajnog pasa Demira Škrijelja savladao Igora Nikića.

Velike šanse za Mornar u prvom dijelu imali su Nikola Vuković i Kris Ondong-Emba, koji je pogodio stativu, Tuzani su uzvratili šansom Ljuljđuraja koja je bila najava izjednačenja.

Mrežu je pogodio napadač Oliver Šarkić, udarcem sa ivice šesnaesterca, utisak je da je golman Stevan Popović mogao bolje da interveniše.

Izjednačenje je promijenilo dešavanja na terenu, u nastavku je Dečić bio bolji, bliži pobjedi.

Veliku šansu propustio je Matija Božanović, sa svega pet metara glavom je prebacio gol nakon centaršuta Draška Božovića. Tuzani su tražili i penal nakon što je Ermin Seratlić povukao Andreja Bajovića poslije kornera, a u posljednjih 10 minuta gosti su napadali sa igračem više nakon što je Vuković dobio dva žuta kartona.

Ostalo je 1:1...

U derbiju začelja Mladost Lob.bet je pobijedila kod kuće Rudar sa 1:0, pobjegla mu četiri boda i napravila veliki korak ka baražu za opstanak. Pljevljaci su sve bliži Drugoj ligi.

Presudio je gol Alekse Maraša iz penala početkom drugog poluvremena.

Dva gola Slobodana Babića donijeli su Petrovcu pobjedu nad Jezerom 2:1, na stadionu "Mitar-Mićo Goliš", dok su Jedinstvo Franca i Arsenal igrali 1:1 u Bijelom Polju.

Tivćani su vodili od 31. minuta golom Marka Merdovića, bod domaćinu donio je najbolji strijelac lige Žarko Korać iz penala u petom minutu sudijskog dodatka.

Rezultati:

18.00

BUDUĆNOST - SUTJESKA 2:2

Đorđe Despotović 6, Ivan Bojović 80. - Đorđe Šaletić 1, Vasko Kalezić 90.

MLADOST DG - RUDAR 1:0

Aleksa Maraš (penal) 50.

PETROVAC - JEZERO 2:1

Slobodan Babić 20, 78. - Stijepović 68.

JEDINSTVO - ARSENAL 1:1

Žarko Korać (penal) 90+5. - Marko Merdović 31.

MORNAR - DEČIĆ 1:1

Milan Vušurović 17. - Oliver Šarkić 39.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: