Četvorka Dečića, četvorka Budućnosti - Tuzani korak bliži tituli, Sutjeska izgubila od Petrovca nakon prekida

Odigrani mečevi 33. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige

49228 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Slavlje fudbalera Dečića u Pljevljima, Foto: Fc Decic Admiral Bet
Slavlje fudbalera Dečića u Pljevljima, Foto: Fc Decic Admiral Bet
Ažurirano: 04.05.2024. 21:10h

Dečić i Budućnost slavili su po 4:0 u 33. kolu Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Vodeći timovi, koji su se strahovito mučili u prethodnim kolima, napokon su slavili lako i ubjedljivo.

Tuzani su trijumfom protiv Rudara u Pljevljima napravili dodatni korak ka tituli, Podgoričani su pobjedom protiv Arsenala u Tivtu zadržali šanse.

Tri kola prije kraja Dečić ima tri boda više, i bolji međusobni skor. Timu Milorada Pekovića za prvu titulu u klupskoj istoriji dovoljne su i dvije pobjede, a čekaju ga domaći mečevi sa Jezerom i Arsenalom, te gostovanje Sutjesci.

Budućnost u preostala tri kola igra kod kuće sa Jedinstvom i Mornarom, gostuje Petrovcu - tim Ivana Brnovića treba da dobije sve mečeve i da se nada da će Dečić kiksati dva puta.

U Pljevljima je sve riješeno već na startu, u prvih sedam minuta - Dečić je tada već imao 2:0, usmjerivši Rudar ka Drugoj ligi.

Blistao je Nenad Gavrić, zimsko pojačanje Tuzana, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, autor het-trika. Već u 1. minutu je nakon efektne dubinske lopte Ujkaja načeo Vuksanovića, u 7. je pogodio nakon dobre akcije Šarkića i Čagasa.

Treći gol na meču, nakon prekida i gužve u šesnaestercu, postigao je u 56. minutu, a tačku je u 81. stavio rezervista Ognjen Stijepović, koji je ubacio loptu u mrežu poslije udarca Abdulahija.

Teška, gotovo bezizlazna situacija za Rudar: Pljevljaci na posljednjem mjestu imaju pet bodova manje od Jedinstva, sedam manje od Mladosti Lob.bet, koja je pobjedom protiv Jezera u Beranama napravila veliki korak ka baražu.

Budućnost je u Tivtu povela u 32. minutu kada je Igor Ivanović na pas Gaševića zaobišao golmana Zogovića i ubacio loptu u mrežu.

Domaći su na startu nastavka imali prečku, poništen je gol Ćetka Manojlovića, opravdano, zbog ofsajda, a onda je sve riješeno u 53. minutu. Štopera domaćih Damjana Dakića, inače igrača Budućnosti pozajmljenog Arsenalu, lopta je pogodila u ruku, arbitar Bešović pokazao je na penal i izvadio crveni karton.

Đorđe Despotović pogodio je sa bijele tačke i put "plavih" ka ubjedljivom trijumfu bi je otvoren.

Pobjedu su uljepšali, efektnim golovima, Milan Vukotić u 74. i Vasilije Adžić u 84. minutu.

Fudbaleri Budućnosti
foto: FSCG

Budućnost je dala Arsenalu 10 golova na dva meča ovog proljeća, jer je pod Goricom nedavno bilo 6:0.

Goleada u Bijelom Polju i vrijedna pobjeda Mornara u borbi za Evropu - 4:3 protiv Jedinstva. Domaći su dva puta vodili u prvom poluvremenu, Barani se vraćali i prvi dio riješili u svoju korist - 3:2.

Brazilac Brandao donio je poravnanje Bjelopoljcima u nastavku, a Francuz Ondong-Emba, drugim golom na meču, u 73. minutu, donio trijumf timu Zorana Đuraškovića.

Mornar na 3. mjestu ima dva boda više od Sutjeske, koja je poražena 1:0 kraj Bistrice od Petrovca u meču koji je trajao skoro tri sata.

Petrovčani su poveli lijepim golom Adnana Bašića - udarcem sa 20-ak metara u 9. minutu, a taman kada je Sutjeska, u drugom poluvremenu, napravila pritisak, stvarala šanse, mogla da dobije i penal (sporna odluka), postigla i gol koji je poništen - zaustavili su je njeni navijači.

Nekoliko njih utrčalo je u teren u 67. minutu poslije odluke arbitra Dejana Markovića da zbog faula u skoku poništi gol Dragana Grivića, a jedan od najratobornijih pokušao je da udari arbitra.

Srećom, nije uspio, no Marković se sa svojim pomoćnicima povukao u svlačionicu, za njim i fudbaleri koji su navodno bili na tuširanju kada im je rečeno da će utakmica biti nastavljena - bez publike.

Sutjeska, jasno, nakon 50-minutnog prekida nije mogla da nastavi u istom ritmu, i Petrovac je sačuvao prednost.

Važna, možda i ključna pobjeda Mladosti DG, protiv Jezera u Beranama. Sve je riješeno u 90. minutu - rezervista gostiju Dušan Vuković prošao je po lijevoj strani, oborio ga je Matija Stijepović, a Željko Krstović pogodio sa bijele tačke.

U posljednjem meču kola Petrovac vodi protiv Sutjeske u Nikšiću 1:0. Meč je prekinut u 67. minutu, jer su navijači domaćih upali u teren nakon što je sudija Dejan Marković poništio gol domaćinu, zbog navodnog faula koji je u skoku napravio Dragan Grivić.

Navijači su se odmah vratili na tribinu, a prekid je trajao gotovo 50 minuta, nakon čega je meč nastavljen bez publike.

Rezultati 33. kola

ARSENAL - BUDUĆNOST 0:4

Igor Ivanović 32, Đorđe Despotović (penal) 55, Milan Vukotić 74, Vasilije Adžić 84.

(Arsenal od 53. minuta igra sa igračem manje zbog isključenja Dakića)

RUDAR - DEČIĆ ADMIRALBET 0:4

Nenad Gavrić 1, 7, 56, Ognjen Stijepović 81.

JEZERO - MLADOST LOB.BET 0:1

Željko Krstović 90.

JEDINSTVO FRANCA - MORNAR 3:4

Andrej Cvijović 2, Mirza Idrizović 12, Brandao 52. - Demir Škrijelj 8, Milan Vušurović 37, Kris Marlon Ondong-Emba 40, 72.

SUTJESKA MERIDIANBET - PETROVAC 0:1

Adnan Bašić 9.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: