Kralj nikada ne umire - Real u 88. i 91. okrenuo Bajern, na Vembliju juri 15. zvjezdicu

Liga šampiona večeras dobija i drugog finalistu - Real Madrid nakon 2:2 iz Minhena dočekuje Bajern

43705 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Heroj Reala: Hoselu je za tri minuta postigao dva gola i odveo Madriđane u finale, Foto: Reuters
Heroj Reala: Hoselu je za tri minuta postigao dva gola i odveo Madriđane u finale, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2024. 23:28h
Završeno
23:03h

Sve ono što je Real Madrid sa Karlom Anćelotijem režirao u dvije od posljednje tri sezone u Ligi šampiona vjerovatno će jednog dana završiti na filmskom platnu...

Nakon nestvarnog puta do titule prije dvije sezone, "kraljevski klub" je večeras još jednom priredio spektakl o kojem će dugo pričati... Do 88. minuta bio je u provaliji, Bajern je sjajnim golom Alfonsa Dejvisa vodio (1:0), uz minhenskih 2:2, imao i kartu za finale na Vembliju, a onda nestvarne scene za tri minuta...

Heroj iz sjenke, rezervista Hoselu je pogodio u 88. i 91. "zapalio" Baernabeu i odveo Real u 18. finale Lige šampiona - večeras u Madridu 2:1 u revanš meču polufinala.

Real će u velikom finalu 1. juna na hramu fudbala Vembliju igrati protiv Borusije Dortmund - "merengesi" jure 15. titulu, klub sa Vestfalena drugu. 

Real je napadao, imao je mnogo dobrih šansi, ali je dugo Manuel Nojer činio čuda na golu Bajerna... Napade domaćina presjekao je Alfonso Dejvis fenomenalnim golom u 68. minutu.

Vrijeme je prolazilo, činilo se da će Bajern kao i 2013. pridružiti Borusiji na "Vembliju", ali "kralj" nikada ne umire - nakon pomalo i čudnih izmjena Tomasa Tuhela, a ponovo vrhunskih Karla Anćelotija - Hoselu je postao junak.

Pomalo potcijenjeni napadač Reala najprije je u 88. pogodio nakon nestvarne greške do tada nepogrešivog Nojera, da bi tačku na ludu noć stavio tri minuta kasnije... 

Bajern je nakon toga uspio da zatrese mrežu, pogodio je De Liht, ali je pomoćni sudija Tomaš Listkijevič prerano signalizirao ofsajd i šut Holanđanina uslijedio je nakon zvižduka Šimona Marčinjaka. Možda je bio ofsajd, možda ne, ali bolje bi bilo da su poljski arbitri sačekali kraj akcije...

Svakako ni to ne može da umanji još jedno legendarno veče najvećeg evropskog kluba - Real i Liga šampiona uvijek su bili jedno.

23:02h

KRAAAJ - Još jednom kraljevska klasa - Real se izvukao iz provalije, u 88. i 91. golovima rezerviste Hoselua okrenuo je Bajern i plasirao se finale (2:1).

Na "Vembliju" 1. juna igraće protiv Borusije Dortmund i juriti 15. titulu Lige šampiona.

22:56h

90+13 - Bajern je zatresao mrežu, pogodio je De Liht, ali je pomoćni sudija prerano signalizirao ofsajd i šut Holanđanina uslijedio je nakon zvižduka Marčinjaka.

Možda je bio ofsajd, možda ne, ali bolje da su poljski arbitri sačekali kraj akcije.

22:48h

91' - GOOOOL, ludnica na "Santjago Bernabeuu", ponovo Hoselu - nakon asistencije Ridigera. Real nikada ne umire, Real je sada pred vratima "Vemblija" (2:1).

22:44h

88' - GOOOL - Real se nikada ne predaje (1:1). Manuel Nojer je činio čuda večeras, ali sada je katastrofalno pogriješio - nakon ne baš opasnog šuta Vinisijusa odbio je loptu do Hoselua, koji nije pogriješio.

Čini se da klasik ide u produžetke... 

22:41h

86' - Real pokušava, Bajern opasno prijeti iz kontri - kraj utakmice je sve bliži.

22:31h

76' - Mogao je Bajern do 2:0, ali je Kejn iz dobre pozicije pogodio spoljni dio mreže.

22:27h

71' - Real je postigao gol, tačnije bio je to autogol nakon šuta Naća, ali je Šimon Marčinjak nakon reakcije VAR-a vidio da je kapiten Real prije šuta odgurnuo Kimiha, pa od brzog izjednačenja nije bilo ništa.

22:24h

68' - GOOOL - I to kakav Alfonsa Dejvisa, Bajern vodi 1:0, Bajern je na 20 minuta od finala.

Majstor iz Kanade sjajno je po lijevoj strani zaobišao Ridigera i slabijom desnom nogom majstorski pogdio dalji ugao.

22:22h

66' - Odličan je i Lunjin na drugoj strani - ukrajinski golman je odbranio dobar šut Džamala Musijale.

22:16h

60' - I još jednom - golman Bajerna sada je odbranio snažan šut Vinisijusa.

22:15h

59' - Još jednom Nojer, nakon dobrog slobodnog udarca Rodriga.

22:11h

55' - Nova velika šansa za Real - Vinisijus je nezaustavljiv po lijevoj strani, a nakon jednog od prodora pronašao je Rodriga, koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

22:03h

Uzbudljiv početak drugog poluvremena - na jednoj strani Vinisijus je dobro prošao po strani, dok je na drugoj opasno šutirao Dejvis.

22:01h

Kreće drugih 45 minuta - ko ide na "Vembli"?

21:46h

Kraj prvog poluvremena - Real ima incijativu, ali je i Bajern opasan iz kontranapada. U svakom slučaju dosta opreznih 45 minuta oba tima (0:0).

21:40h

39' - Još jednom Nojer spašava gol Bajerna - Vinisujus je nezgodno ubacio, lopta je prošla pored svih igrača u šesnaestercu Bajerna išla je direktno u gol, ali je njemački golman ponovo pokazao klasu.

21:28h

29' - Super volej Kejna, ali je Andrij Luninj imao sreće, lopta je završila pored stative. 

Inače, Tuhel je morao da mijenja već u 27. minutu - Gnabri je izašao zbog povrede, umjesto njega Alfonso Dejvis.

Real - Bajern
foto: Reuters
21:13h

13' - Kakva šansa za Real - Vinisijus je pogodio stativu nakon dodavanja Karvahala, da bi na odbijenu loptu naletio Rodrigo, ali je njegov šut odbranio Manuel Nojer.

Manuel Nojer
foto: Reuters
21:12h

Jedna zanimljivost vezana je za trenere Reala i Bajerna - Anćeloti nikada nije izgubio od bavarskog giganta, dok Tuhel još ne zna za neuspjeh na stadionu Reala.

Bonus video: