"Plavi" zovu navijače pred krucijalni evropski meč

Budućnost protiv kosovske Mališeve (21 h) juri zaostatak od jednog gola iz prve utakmice. Samo prolaskom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija Podgoričani bi zadovoljili minimum evropskih ambicija

10086 pregleda 8 komentar(a)
Sa posljednjeg treninga fudbalera Budućnosti pred revanš, Foto: FK Budućnost
Sa posljednjeg treninga fudbalera Budućnosti pred revanš, Foto: FK Budućnost

Crnogorski klubovi navikli su na neuspjehe na internacionalnoj sceni, a eventualno ispadanje Budućnosti od Mališeve sa Kosova u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija bilo bi - baš neuspjeh.

Stvar komplikuje i poraz u prvoj utakmici (1:0), pa izabranici Ivana Brnovića večeras pod Goricom u revanšu (21 h) počinju meč "iz hendikepa", moraju da jure razliku.

Samo bi prolaskom u drugo kolo kvalifikacja podgorički klub zadovoljio minimum evropskih ambicija, i zato je večerašnji meč krucijalan, a trener Brnović je istakao da od njega zavisi čak i bliska budućnost kluba.

Fudbaleri i stručni štab Budućnosti zato zovu u pomoć navijače - uz njihovu podršku i huk sa tribina, kažu, biće sve lakše.

"Evropske utakmice su najvažnije, Podgorica i Budućnost žive za takve noći. Zato i pozivam navijače da ispune tribine, da ih čujemo i sa zapada i sa sjevera, da nas njihov huk nosi do pobjede i prolaska dalje", jasan je Brnović.

Slično razmišja i talentovani 17-godišnjak u redovima "plavih", Andrija Bulatović.

"Vjerujem da ćemo u revanšu nadoknaditi zaostatak iz prvog meča i plasirati se u naredno kolo, uz podršku naših navijača koji zaslužuju da im priredimo lijepo evropsko veče", rekao je Bulatović.

Bolji iz dvomeča Budućnost - Mališeva igraće u drugom kolu sa bugarskim timom CSKA 1948.

"Vidjećete drugačiju Budućnost, ofanzivniju, agresivniju, bolju u odnosu na prvi meč... Igramo kući, pred našim navijačima, vjerujem i dalje da smo barem za 10-20 odsto kvalitetnija ekipa od protivnika i nema razloga da ne razmišljamo pozitivno i optimistički. Raduje me da sam to spoznao i u razgovoru sa igračima", dodao je Brnović, koji očekuje da Budućnost u revanšu uzvrati Mališevi na gostoprimstvu u prvoj utakmici.

"Sjajno samo dočekani, ambijent na stadionu je bio prijatan i želim da se zahvalim Mališevi na gostoprimstvu. Na nama je da našem rivalu uzvratimo istom mjerom, ako ne i boljom, u revanšu".

Bonus video: