Budućnost protiv Jezera u BP, nije najzadovoljnija kasnim terminom, Brnović poručuje: Zajedno do važnog trijumfa

Sjutra u 20 sati posljednji meč 7. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

16586 pregleda 29 reakcija 8 komentar(a)
Stručni štab Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Stručni štab Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Jezero i Budućnost zatvoriće 7. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, okršajem u Bijelom Polju sjutra u 20 sati.

Kasni termin meča nije dobro "sjeo" Podgoričanima, pa se na zvaničnom sajtu kluba navodi:

"Gradski stadion u Bijelom Polju je očekivan izbor, jer će Plavljani aktuelnu sezonu upravo tu igrati kao domaćini pored Berana, ali je malo nerezonsko vrijeme odigravanja utakmice - 20.00 sati!? A u sred ljeta, po najvećim mogućim temperaturama, protiv Arsenala u Tivtu smo igrali u 17.15 sati...".

Podgoričani su u prošlom kolu, posljednjem uoči pauze zbog obaveza reprezentacija, remizirali kod kući protiv Otranta, sjutra žele da se vrate pobjedama:

„Znaju se naša očekivanja, bez obzira na mjesto, protivnika ili vrijeme. Želimo da osvojimo nova tri boda, a kakvu ćemo strategiju primjeniti, na koji ćemo način igrati i koji model primjeniti - to je nešto što ćemo da ostavimo unutar tima“, rekao je šef stručnog štaba Ivan Brnović za sajt kluba.

Brnović je prošle sezone, prije nego što je preuzeo Budućnost, ostavio Plavaljane u evro-zoni i završnici Kupa. Izuzetno respektuje svoj bivši klub:

„Jezero je praktično nova ekipa u odnosu na prošlu sezonu, ali zaslužuje poštovanje jer polako dolazi na rezultatski zadovoljavajući nivo uprkos nešto lošijem startu. Neće biti lako, domaćin će biti motivisan, igra agresivno, ima čvrstinu u defanzivi, opasan je iz tranzicije, fizički spreman... Zbog svega toga zaslužuje respekt, ali kao trener upotpunosti vjerujem u svoj tim“.

Budućnost se u posljednje vrijeme često muči s Jezerom, ali zato "voli" stadion u Bijelom Polju, gdje protiv Jedinstva niže pobjede...

„Nadamo se dobrom terenu, možda bude i najbolji na kojem ćemo igrati ove sezone. Naša prednost je naše iskustvo i naš kvalitet, a do izražaja može doći i iskustvo u odigravnju sličnih utakmica", zaključio je Brnović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: