Klubovi u podsavezu za rubriku vjerovali ili ne - jedan primio 17 golova, drugi 10 za 35 minuta pa ostao sa šestoricom

Nevjerovatni rezultati i scene u prvom kolu takmičenja Udruženja klubova FSCG - Centar, u kojoj se takmiče 22 kluba, od kojih su pojedini, malo je reći, neozbiljni...

5141 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pobjedom Danilovgrada protiv Ribnice 7:1 juče je kompletirano prvo kolo seniorske lige Udruženja klubova FSCG - Centar, nekadašnje Srednje regije.

Šta je specifično za ovo regionalno takmičenje podsaveza?

Da ove sezone učestvuju rekordna 22 tima, zbog čega je liga podijeljena na dvije grupe - A i B.

Da su među njima tri novoosnovana kluba: Boka juniors MNE, FC Balkan Eagles i Njegoš, te još pet koji prvi put imaju seniorske timove: Stari Aerodrom, OFK Spuž, Onogošt, Danilovgrad i MKM.

Da su se već u prvom kolu odvijale neke stvari za rubriku "vjerovali ili ne".

FK Olimpiko, koji se već dugi niz godina takmiči u regiji, izgubio je od Čelika rezultatom 17:0.

Dešavaju se ubjedljivi porazi, čudni rezultati, posebno u nižim ligama i takmičenjima amaterskog nivoa, ali da jedna ekipa, koja se uz to takmiči već duže vrijeme, prima golove svakih pet minuta u prosjeku - i tako svih 90 minuta, to je već neozbiljno, blago rečeno...

Olimpiko je barem završio utakmicu, a šta tek reći za ekipu Njegoš? Novoosnovani klub izgubio je od Zabjela - 10:0, ali ni to nije toliko čudno koliko podatak da je utakmica trajala samo 34 minuta.

Prekinuta je, jer su gosti izašli na teren sa osam igrača, iako su u zapisniku prijavili 11. Dvojica su zbog povreda napustili igru, po pravilima fudbalske igre, meč nije mogao da bude nastavljen.

Njegoš je, dakle, "prevazišao" Olimpiko: primao je golove svakih 3,5 minuta, ali sa dva, potom i tri igrača manje.

Svega i svačega je bilo u takmičenjima podsaveza minulih godina, pa i dvocifrenih rezultata, sličnih "prekida" zbog nedostatka broja igrača, ali da neki klub, tek što je osnovan - prvu zvaničnu utakmicu "odigra" na takav način, vjerovatno još nije zabilježeno.

Nije najslavnije počeo ni Balcan Eagles, koji je službenim rezultatom izgubio od Polet Starsa.

Taj tim je, očigledno, krenuo u mnogo ozbiljniju priču od gorepomenutih timova, s obzirom na to da je na terenu slavio sa ubjedljivih 5:1, ali se desio administrativni propust, zbog šest izvršenih izmjena.

Tek je počelo, narednog vikenda su utakmice drugog kola. Šta će one donijeti?

Bonus video: