Klubovi Udruženja FSCG - Centar: Ne sudite o ligi zbog propusta pojedinaca

Saopštenje nakon čudnih rezultata i dešavanja na mečevima seniora nekadašnje Srednje regije

2814 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon niza čudnih rezultata i nevjerovatnih dešavanja na utakmicama lige seniora Udruženja klubova FSCG - Centar, saopštenjem su se obratila zajednica klubova nekadašnje Srednje regije.

Fudbaleri Njegoša pretrpjeli su minulog vikenda poraz od Zete sa nestvarnih 19:0 (meč je prekinut u 70. minutu jer je istovremeno "kolabiralo" nekoliko fudbalera gostujućeg tima), što je samo jedan u nizu rezultata koji "bodu oči".

Prednjački novoosnovani FK Njegoš, koji je na četiri utakmice primio 50 golova, a neki klubovi su već izrbisani iz daljeg takmičenja jer se neopravdano nisu pojavili na dva meča.

"Klubovi Udruženja klubova FSCG - Centar primorani su da nakon niza tekstova u domaćim, ali i u medijima okruženja na nesvakidašnja dešavanja i rezultate u našoj ligi reaguju ovim saopštenjem kako bi zaštitili svoje klubove i samo takmičenje".

"Želimo da se više cijeni trud i rad većine klubova nego da se isti ponižava zbog nažalost evidentnih propusta pojedinaca. Naime, u našoj ligi ove sezone nastupaju klubovi koji su bili osvajači prvenstva i Kupa Crne Gore kao i klubovi koji ulažu znatna finansijska sredstva i imaju ambicije za plasman u viši rang. Liga je podijeljena u dvije grupe i u obje grupe se nalazi više klubova koji se bore za jedno od prva dva mjesta koja vode u plej-of razigravanje za plasman u baraž i popunu 2. CFL, što našu ligu čini izuzetno zanimljivom i neizvjesnom.

"Poživamo fudbalsku javnost da ne sudi o našoj ligi na osnovu, nažalost opravdanog, pisanja o par klubova koji su uzeli učešće u takmičenju već da dođu i prate derbi utakmice kojih ima svakog vikenda i na kojima može da se vidi zanimljiv fudbal sa mnogo lijepih poteza i golova što potvrđuju izvještaji o broju gledalaca sa pojedinih terena".

"Amaterski fudbal je u čitavoj Evropi dobio posebno mjesto jer se tu i dalje igra iz ljubavi prema igri, a tako je i kod nas i to ne može nista poremetiti. Odgovornost svih nas koji vodimo klubove se cijeni i činjenice se i dalje kroz učešće selekcija klubova i način i rezultate koji isti postižu. Cilj amaterizma je upravo u radu sa djecom i mladim ljudima kako bi sjutra svako u svom domenu rada postao i bio odgovoran član naseg društva.

"U to ime, pozdravljamo sportsku javnost i pozivamo da su uvijek dobrodošli na utakmicama naseg udruzenja.

Bonus video: