CFL UŽIVO: Petrovac s igračem pobijedio Sutjesku, Jezero - Otrant 1:0, trijumf Mornara u Bijelom Polju

MeridianBet Prva fudbalska liga (12. kolo)

17922 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 19.10.2024. 18:38h

Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije nastavlja se klupska sezona, a danas su na programu mečevi 12. kola MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.

Ništa ne može da zaustavi Petrovac - ni motivisana Sutjeska, koja je stigla s namjerom da se revanšira za poraz kraj Bistrice u drugom kolu, ni igrač manje punih 40 minuta...

Momci Zdravka Dragićevića učvrstili su se na 2. mjestu, potvrdili evropske ambicije drugim ovosezonskim trijumfom protiv Nikšićana (1:0).

Pobjeda je iznenađenje, jer je domaćin od 53. minuta igrao sa desetoricom, pošto je Argentinac Rodrigo Faust, nespremno i neoprezno, laktom u stomak udario Đurovića.

Očekivala se reakcija tima Milije Savovića, umjesto toga gol domačina - sjajan centaršut Šimuna iz prekida i vrhunski udarac glavom Kapisode za 1:0.

Petrovčani su do kraja pokazali kompaktnost, sačuvali su svoju mrežu bez većih problema i gurnuli Sutjesku u zonu baraža za opstanak!

Pauza nije poremetila Mornar, koji je nastavio sa odličnim rezultatima - slavio je u Bijelom Polju protiv Jedinstvo France 2:1.

Boban Đorđević je u 11. minutu donio prednost gostima, a u 40. minutu je sjajnim udarcem glavom u padu izjednačio Žarko Korać.

Kratko je, ipak, trajalo slavlje domaćina, jer je Mornar već u 41. vratio vođstvo - smušenu reakciju odbrane Jedinstva u dva navrata je iskoristio Darko Zorić i projektilom pod prečku pogodio za 2:1.

Jedinstvo je tako moralo da se pomiri s prvim porazom poslije tri trijumfa...

U toku su mečevi Petrovac - Sutjeska (16 sati) i Jezero - Otrant Olimpik (17) na čijim klupama debituju Miodrag Džudović odnosno Miodrag Vukotić.

Aktuelni šampion Dečić AdmiralBet, sa Edisom Mulalićem koji je naslijedio Milorada Pekovića, domaćin je Bokelj SBBetu (18), a kolo zatvaraju lider Budućnost i Arsenal.

Rezultati

14.30

JEDINSTVO FRANCA - MORNAR 1:2 - kraj

Žarko Korać 40 - Boban Đorđević 11, Darko Zorić 41.

16.00

PETROVAC - SUTJESKA 1:0 kraj

Aleksandar Kapisoda 76.

Rodrigo Faust (Petrovac) u 53. minutu dobio je crveni karton.

17.00

JEZERO - OTRANT OLIMPIK 1:0

Mihailo Perović 14.

18.00

DELIĆ ADMIRALBET - BOKELJ SBBET 0:1

20.00

BUDUĆNOST - ARSENAL

Standings provided by Sofascore

Bonus video: