Fešta u Kotoru - Bokelj srušio neporaženu Budućnost, Petrovac prvi izazivač

Meridianbet 1. CFL, 13. kolo - prošlogodišnji drugoligaš slavio protiv ekipe koja na prethodnih 11 utakmica upisala devet pobjeda i dva remija

31148 pregleda 12 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 23.10.2024. 20:05h

Kakva jesen prošlogodišnjeg drugoligaša. Imao je Bokelj pet pobjeda do sada, srušio je i šampiona Dečić, ali je najprestižniji trijumf upisao u 13. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - protiv neporaženog lidera Budućnosti.

Kotorani su slavili 2:1, a za feštu u zalivu bio je zadužen Dejan Perović, momak koji je dva puta tresao mrežu ekipe koja je dominirala od starta sezone, koja je na devet mečeva prije ovog primila dva gola.

Prvi gol je stigao u 42. minutu nakon akcije Igora Počeka i Dejana Pepića, kada je Perović pobjegao Iliji Serikovu.

U nastavku je Budućnost jurila izjednačenje, a ekipa Slobodana Draškovića je kaznila iz kontranapada - Poček je nakon duge lopte golmana Stefana Spasojevića bio bolji u skoku od Ognjena Gaševića, spustio za Perovića koji je hladnokrvno pogodio za 2:0.

Pokušavao je lider do kraja, ali i preživio dva ozbiljna šuta Vasilija Čavora, a meč koliko-toliko zakuvao tek u sudijskoj nadoknadi kada je lijep gol nakon asistencije Petra Grbića postigao Oliver Šarkić.

Mornar ne gubi, Dečić ne pobjeđuje

Šampion nije slavio ni u petom meču zaredom, dok Barani koji su do oktobra imali pet poraza, sada više ne gube - Mornar i Dečić Admiralbet remizirali su u jednom od zanimljivijih mečeva 13. runde (1:1).

Tim iz Tuzi, na drugoj utakmici pod vođstvom Edisa Mulalića, imao je vođstvo nakon što je Ognjen Stijepović zatresao mrežu, ali i veliku šansu Vuka Strikovića, a onda je ekipa Zorana Đuraškovića još jednom pokazala da je kriza prošlost.

Marko Đurišić je u 79. minutu ubacio iz slobodnog udarca, a Filip Mitrović pored nekoliko defanzivaca Dečića neometano izjednačio i postavio konačnih 1:1.

Do kraja, Mornar je više želio pobjedu, četvrtu zaredom, ali ostalo neriješeno.

Kaluđerović (Mornar) i Korea (Dečić)
Kaluđerović (Mornar) i Korea (Dečić)foto: FSCG

Petrovac jedini izazivač, Otrant slavio nakon devet mečeva

Petrovac je vezao četvrtu pobjedu i ostao praktično jedini izazivač lidera Budućnosti - "neboplavi" su do novog trijumfa stigli u Beranama protiv Jezera (1:0).

I to zahvaljujući golu koji je stigao samo nekoliko sekundi nakon što se tresla stativa Petrovca. Mihailo Perović nije imao sreće na jednioj strani, ali jeste Andrej Pupović koji je majstorski završio kontru tima sa primorja.

Edis Mulalić nije donio pobjede u Tuzi, ali zato jeste Miodrag Vukotić Ulcinjanima, i to poslije devet utakmica - Otrant-Olimpik bio je bolji od Jedinstvo France - 2:1.

Meč je obilježio sjajan gol Halila Muharemovića, dok je prije njega mrežu Bjelopoljaca tresao i Baba Musa... Jedini pogodak za Jedinistvo i ovog puta djelo je Žarka Koraća, ovog puta iz penala.

Konačno i Sutjeska

Pobjedama se poslije četiri utakmice vratila Sutjeska - Nikšićani su bili bolji od Arsenala u Tivtu (1:0) i pobjegli iz zone baraža, gdje se sada nalaze Tivćani.

Ekipa Milije Savovića do pobjede je stigla nakon pogotka Nikole Janjića iz penala u 64. minutu. Prethodno je u kaznenom prostoru došlo do duela Kalezića i Petovića, nakon čega je arbitar pokazao na bijelu tačku.

A prije ovog pogotka najbolju šansu na utakmici je imala Sutjeska i to iz kornera, kada je početkom drugog dijela upravo Janjić pokušao da iznenadi Zogovića. U prvom dijelu nije bilo uzbuđenja.

U posljednjem minutu je Kalezić iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Domaći su utakmicu završili sa desetoricom, jer je crveni karton u finišu dobio Kašćelan.

REZULTATI - 13. KOLO

Bokelj SBBet - Budućnost 2:1

Dejan Perović 42, 57 - Oliver Šarkić 93.

Jezero - Petrovac 0:1

Andrej Pupović 56.

Otrant-Olympic - Jedinstvo-Franca 2:1

Baba Musa 9, Halil Muharemović 32 - Žarko Korać pen. 56.

Mornar - Dečić AdmiralBet 1:1

Filip Mitrović 79 - Ognjen Stijepović 39.

Arsenal - Sutjeska 0:1

Nikola Janjić 64. iz penala

Vladimir Kašćelan (Arsenal) dobio crveni karton u 81. minutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: