Žakelj: Moramo da preskočimo još jednu stepenicu da bismo dobijali ovakve mečeve

"Meč je mogao da ode u oba pravca - primili smo nekoliko trojki u posljednjim sekundama i na kraju nas je to koštalo pobjede", rekao je trener Budućnost Volija nakon poraza u produžetku od Gran Kanarije (89:86)

2769 pregleda 1 komentar(a)
Žakelj i klupa Budućnosti tokom meča sa Gran Kanarijom, Foto: KK Budućnost Voli
Žakelj i klupa Budućnosti tokom meča sa Gran Kanarijom, Foto: KK Budućnost Voli

Tražio je Andrej Žakelj reakciju nakon slabe igre i poraza od Bešiktaša - sedam dana kasnije ona je i stigla, ali njegovi momci na kraju nisi imali snage i sreće da sruše velikog rivala.

Košarkaši Budućnost Volija trojkom Džona Šurne na 17 sekundi do kraja produžetka poraženi su od Gran Kanarije (89:86) u 2. kolu Evrokupa.

"Momci su imali pravi pristup, borili su se i pokazali su karakter u posljednjih pet minuta kada su se vratili. Odigrali smo mnogo bolje ovu utakmicu nego prvu, ali moramo da preskočimo još jednu stepenicu da bismo dobijali ovakve mečeve, rekao je nakon meča Žakelj.

Budućnost je vodila tokom većeg dijela meča, ipak nakon pada krajem treće i početkom četvrte četvrtine morala je da juri zaostatak - u tome je uspjela, odvela meč u produžetak, ali novoo stizanje u dodatnih pet minuta nije uspjelo.

"Meč je mogao da ode u oba pravca - primili smo nekoliko trojki u posljednjim sekundama i na kraju nas je to koštalo pobjede", dodao je Žakelj.

A, pad u igri je stizao kada su odmarali starteri...

"Ne znam zašto je ovog puta tako bilo, moraću da pogledam utakmicu. Pojedini igrači koji su ušli nisu bili na nivou, pali smo kad smo pravili izmjene, zato su drugi igrali i previše. Ipak, ovo je timski sport i svi zajedno dobijamo i gubimo", jasan je Žakelj.

Rašid Sulejmon i Džuvan Morgan su odmah pokazali da će biti pojačanja, dok Judoka Azubuike od kojeg se najviše očekuje još nije pravi.

"Siguran sam da sve može da se ispravi, jer nije loš igrač - uz to je imao pauzu zbog povrede. Pojedine utakmice je odigrao dobro, ali nešto je i do taktike. Na svakom treningu je sve bolji, kada dobije malo više prostora imaće i samopouzdanja i biće sve kako treba", zaključio je slovenački stručnjak.

Bonus video: