Ne postoji bolji trenutak za derbi

Košarkaši Budućnost Volija u seriji od četiri pobjede, u ponedjeljak ih čeka veliki okršaj protiv Crvene zvezde (“Morača”, 19 časova)

4852 pregleda 31 reakcija 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Igokea, Trento, Zadar na strani, onda i Trefl Sopot u „Morači”- iza košarkaša Budućnost Volija je sjajnih 12 dana u kojima su upisali četiri pobjede, svaka od njih je bila na svoj način ubjedljiva, a svi se nadaju da će niz biti nastavljen.

„Plavi” u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu (19 sati) u 5. kolu AdmiralBet ABA lige i novi trijumf - i nesumnjivo najveći skalp u sezoni - bio bi potvrda da je Budućnost na pravom kursu i da ove sezone može da vjeruje u velike stvari.

Budućnost je u naletu, Zvezda takođe uprkos tome što je doživjela dva poraza u regionalnom takmičenju (od Dubaija i Splita), pa se očekuje spektakularan dvoboj timova koji se bore za sam vrh tabele u ABA ligi.

„Zvezda je otvorila Evroligu s tri trijumfa, čeka je i teška utakmica s Barselonom pred gostovanje ovdje. Mi svakako imamo više vremena da se odmorimo, ali svi znamo šta je derbi - tu nema favorita. Probaćemo da ponovimo meč iz prošle sezone u našoj dvorani”, rekao je centar Budućnosti Kenan Kamenjaš koji se prisjetio velike pobjede nad „crveno-bijelima” u februaru kada je bilo 84:62.

Osam utakmica su izabranici Andreja Žakelja odigrali ove sezone, slavili su u šest i poraženi u dvije u Evrokupu - na gostovanju Bešiktašu i u svojoj dvorani protiv Gran Kanarije.

„Protiv Trefl Sopota smo stigli do četvrte pobjede u nizu - naravno da je to značajno. Čekamo šampiona ABA lige u dobrom momentumu, ali i Zvezda je takvom trenutku. Ipak, domaćini smo, sigurno će „Morača” biti puna i mislim da smo navijačima poslali najbolju moguću poruku ovom serijom trijumfa. Poručujem im: Svi u „Moraču”, jasan je košarkaš iz Bosne i Hercegovine.

UMOR NIJE RAZLOG SLABIJEG 2. POLUVREMENA

Budućnost je protiv poljske ekipe dominirala u prvom poluvremenu. U nastavku je bilo sve suprotno, pa je Žakelj nakon meča izjavio da je takvo izdanje „daleko od onoga što želimo”.

„Dobro smo otvorili meč. Prvo poluvrijeme smo odigrali s odličnom energijom i imali mnogo lakih poena iz dobre odbrane. U nastavku smo bili sporiji, ali smo uspjeli da održimo prednost i bitno je da smo stigli do trijumfa”, kazao je Kamenjaš.

Šta je razlog slabijeg izdanja u drugom dijelu?

„Nije umor u pitanju, imali smo vremena da odmorimo. Od početka sezone nešto ležernije ulazimo u treću četvrtinu i dosta pažnje posvećujemo tome na treninzima. Dešava se, to je sport. Trudićemo se da ispravimo nedostatke”, poručio je bivši košarkaš SC Derbija.

Kamenjaš je u srijedu bio najefikasniji u Budućnosti sa 18 poena.

„Zadovoljan prije svega jer sam doprinio da ekipa dobije. Uvijek mi je tim ispred sopstvenog učinka, ali drago mi je što sam bio najbolji”, zaključio je Kamenjaš.

ULAZNICE OD DANAS U PRODAJI

Budućnost - Zvezda, ponedjeljak od 19 časova - očekuje se spektakl u „Morači”.

Podgorički klub je objavio cijene ulaznica čija prodaja počinje danas - najjeftinija karta za derbi košta 20 eura, a najskuplja čak 100...

„Prodaja ulaznica će se vršiti u petak, subotu i nedjelju od 12 do 18 časova, kao i u ponedjeljak od 12 časova do početka utakmice na biletarnici Sportskog centra „Morača”. Cijene ulaznica su 20, 25 i 30 eura, a za parter i kožni dio tribine 100 eura”, navodi se u saopštenju Budućnosti.

„Plavi” su uz Partizan i Megu jedini tim sa sve četiri pobjede u AdmiralBet ABA ligi.

Bonus video: