Alkaras ne gubi u pet setova, Siner odradio posao do osmine finala

Španac slavio je preokretom protiv Frensisa Tijafoa za 12. trijumf u mečevima od pet setova

13413 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.07.2024. 22:24h

Bilo je jednako uzbudljvo kao u prošlom međusobnom meču, opet je viđeno pet setova i isti pobjednik - Karlos Alkaras slavio je preokretom protiv Frensisa Tijafoa u 3. kolu Vimbldona sa 3:2 (5:7, 6:2, 4:6. 7:6, 6:2).

Baš kao u finalu US opena, mladi Španac je naišao na izuzetno raspoloženog Amerikanca, koji je svoje šanse ispustio u finišu četvrtog seta...

Alkaras je u karijeri odigrao 13 mečeva u pet setova, a dobio je čak 12. Trećem nosiocu trebalo je tri sata i 53 minuta igre pod zatvorenim krovom Centralnog terena da slomi otpor 29. igrača iz SAD, a u narednom kolu igraće sa boljim iz meča Francuza Iga Ambera i Amerikanca Brajana Nakašime.

Rutinski posao je na putu do osmine finala imao Janik Siner, koji je u tri seta eliminisao Miomira Kecmanovića (6:1, 6:4, 6:2).

U osmini finala je i Bugarin Grigor Dimitrov, koji je prije kiše završio posao protiv francuskog veterana Gaela Monfisa - 3:0, a i Amerikanac Tomi Pol je potvrdio da obožava da igra na travi i Kazahstanca Aleksandra Bublika je “počistio” sa terena - 3:0 za manje od sat i po igre.

Pol je sjajnu formu potvrdio osvajanjem Kvinsa, neposredno pred Vimbldon.

Kod dama su padavine napravile manje problema, pošto se igra u dva dobijena seta. Španjolka Paola Badosa je nakon skoro tri sata igre dobila Darju Kasatkinu - 2:1, Italijanka Žasmin Paolini nastavlja sa sjajnim igrama i do osmine finala došla je preko Bjanke Andreasku (2:0).

Druga favoritkinja, Koko Gof se protiv 22-godišnje domaće kvalifikantkinje Sonaj Kartal mučila samo u prvom setu - 6:4, 6:0, i igraće protiv zemljakinje Eme Navaro, koja je prekinula niz od sedam pobjeda na travi Ruskinje Dijane Šnajder - 2:6, 6:3, 6:4.

Domaća nada Ema Radukanu je na Centralnom terenu dobila Grkinju Mariju Sakari (6:2, 6:3), pa će igrati protiv Novozelanđanke Lulu San, najprijatnijeg iznenađenja turnira.

Ona je 123. na WTA listi, a nakon Ćinvejn Džen eliminisala je u dva taj-brejka još jednu Kineskinju, Džu Lin. Dobar dan za Amerikanke zaokružila je Medison Kiz pobjedom nad Ukrajinkom Martom Kostjuk (6:4, 6:3).

Bonus video: