Dodik: Odluka Skupštine Crne Gore neprijateljski čin

Skupština Crne Gore, kako je ocijenio Dodik, ništa nije dokazala oko Srebrenice, ali je "dokazala da je u kontinuitetu protiv Srba i antisrpska"

7908 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Dodik, Foto: Betaphoto
Dodik, Foto: Betaphoto

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je za RTRS da odluku Skupštine Crne Gore o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici doživljava kao neprijateljski čin.

Dodik je kazao kako je neshvatljivo da crnogorski parlament izglasa rezoluciju o Srebrenici, a da to nije još uvijek prošlo u Bosni i Hercegovini.

"Ako Parlamentarna skupština BiH nije donijela sličan dokument, onda se postavlja pitanje zašto je to uradila Crna Gora, i postavlja se pitanje da li je to akt miješanja u unutrašnje stvari. Ako politika BiH nije mogla da dođe do konsenzusa o tom pitanju, kako je moguće da oni imaju pravo o tome da pričaju. Da li je to pranje njihove savijesti", naglasio je Dodik.

Skupština Crne Gore, kako je ocijenio, ništa nije dokazala oko Srebrenice, ali je "dokazala da je u kontinuitetu protiv Srba i antisrpska".

"Doživljavam to apsolutno kao neprijateljski čin i ja ću znati da se odnosim prema njima i prema njihovom stavu o tome, kao i prema toj Crnoj Gori koju ta većina čini", istakao je Dodik.

Bonus video: