Vučić o Severini: Spiskovi će biti ukinuti, moramo mnogo da se razlikujemo od Hrvatske

Vučić je kazao i da Severina "nije privođena, već samo zadržana na granici i to dva sata, ništa više" i dodao da je to "mnogo glupo i potpuno nepotrebno", ali ne zbog Severine, nego zato što Srbija "mora mnogo da se razlikuje" od Hrvatske u svemu

16168 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će spiskovi, na osnovu kojih je srpska policija zadržala hrvatsku pjevačicu Severinu Vučković na granici, vjerovatno biti ukinuti u naredna dva-tri dana.

"To je od ranije, neki su pravili neke spiskove na kojima ima desetina ljudi. Vjerujem da će svi ti spiskovi da budu ukinuti u naredna dva-tri dana", kazao je Vučić televiziji Pink.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je ranije danas da je granična policija zadržala Severinu na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima" i najavio da će na njima ubuduće biti isključivo oni koji su počinili krivična djela i oni koji predstavljaju bezbjednosnu pretnju.

Vučić je kazao i da Severina "nije privođena, već samo zadržana na granici i to dva sata, ništa više" i dodao da je to "mnogo glupo i potpuno nepotrebno", ali ne zbog Severine, nego zato što Srbija "mora mnogo da se razlikuje" od Hrvatske u svemu.

"Sačuvaj me bože da vodim državu u kojoj ćemo da hapsimo svakog ko pjeva pesmu (Marka Perkovića) Tompsona. Sačuvaj me bože one države (Hrvatske) koja hapsi svakoga ko voli Baju Malog Knindžu. S njima nešto nije u redu, ja neću da mi budemo takvi. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi", kazao je Vučić.

Vučić je time aludirao na slučaj advokata Nemanje Berića, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 dana zatvora zato što je u svom automobilu pjevao pesmu Baje Malog Knindže.

Severina je ranije danas izjavila da su je pripadnici srpske policije zadržali četiri sata na granici i ispitivali je o genocidu u Srebrenici, hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji "Oluja" i zašto je podržala demonstracije protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

Severina je za hrvatski portal 24 sata rekla i da "više neće doći" u Srbiju dok je na vlasti Vučić, koga je optužila da je "protjerao iz države stotine hiljada Srba koji su pobjegli od njegove politike i ekonomije, a da ostatak sada nastoji da truje litijumom".

Bonus video: