UKIP: Obama da se ne miješa u Bregzit

Vodeći pristalica Bregzita, gradonačelnik Londona Boris Džonson, izjavio je da Amerikanci, da su oni u pitanju, ne bi ni pomišaljali na nešto poput EU
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2016. 10:34h

Političari koji učestvuju u britanskoj kampanji za izlazak iz EU izrazili su danas nezadovoljstvo zbog toga što je američki predsjednik Baraka Obama uputio apel Britaniji da ne napušta Uniju.

Vođa evroskeptične partije Ukip Najdžel Faraž rekao je da bi Obama, koji danas treba da se sastane sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, trebalo da "prestane da se miješa".

Vodeći pristalica Bregzita, gradonačelnik Londona Boris Džonson, izjavio je da Amerikanci, da su oni u pitanju, ne bi ni pomišaljali na nešto poput EU.

Džonson je u tekstu za "San" kritikovao Obamino "licemjerje".

Obama je u autorskom tekstu objavljenom danas u Dejli telegrafu naveo da će ostankom u EU Britanija samo biti uticajnija.

Nekolicina britanskih poslanika i ranije je apelovala na američkog predsjednika da se ne miješa u raspravu o tome da li Britanija treba da ostane u sastavu EU.

Barak Obama je sinoć doputovao u trodnevnu posjetu Britaniji, gde se očekivalo da će izraziti podršku ostanku Velike Britanije u EU, o čemu će ta zemlja da glasa na referendumu u junu.

Bonus video: