Kremlj: Cilj kampanje protiv Putina diskreditovanje vlasti

"Uvjeren sam da sve izjave blaćenja koje nam se upućuju imaju samo jedan cilj: da se Rusi ubijede da je ruska vladajuća elita pogrešna. Ali ja sam apsolutno uvjeren da ovaj plan neće dati rezultate. To je sve", rekao je šef administracije Kremlja Sergej Ivanov, prenio je TAS.
7 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2015. 10:30h

Cilj kampanje protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina koja se vodi u medijima, prije svega američkim, jeste diskreditovanje ruskih vlasti u očima Rusa, izjavio je šef administracije Kremlja Sergej Ivanov u intervjuu za rusku televiziju "Raša tudej".

"Uvjeren sam da sve izjave blaćenja koje nam se upućuju imaju samo jedan cilj: da se Rusi ubijede da je ruska vladajuća elita pogrešna. Ali ja sam apsolutno uvjeren da ovaj plan neće dati rezultate. To je sve", rekao je Ivanov, prenio je TAS.

"Proteklih nekoliko godina sam primijetio da je proces diskreditovanja i blaćenja protivnika obično počinjao u medijima. To se, pre svega, odnosi na američke i britanske novine koje sam dugo poštovao", kazao je on, dodajući da se u njima obično govori o navodnoj korumpiranosti saradnika ruskog predsjednika.

"Suština je u tome da ako postoje optužbe lično protiv mene, neka ih javno objave: u čemu se tačno sastoji moja korumpiranost, gdje su moji ogromni prihodi, gdje su moje kuće u SAD ili Velikoj Britaniji? Takve stvari je lako dokazati", rekao je Ivanov.

Bonus video: