Pokušaj ucjene porodice Šumahera - uhapšen i nekadašnji tjelohranitelj

Šumaherova porodica žestoko štiti njegovu privatnost od kako je decembra 2013. na skijanju doživeo tešku povredu glave. On se od tada nije pojavio u javnosti i o njegovom stanju, odnosno razmjeri posljedica povrede samo se nagađa

10031 pregleda 0 komentar(a)
Šumaher (arhiva), Foto: Shutterstock
Šumaher (arhiva), Foto: Shutterstock

Tužilaštvo u Vupertalu je saopštilo da je uhapšen treći osumnjičeni za pokušaj ucjenjivanja porodice teško povrijeđenog bivšeg asa Formmule 1, Njemca Mihaela Šumahera.

Uhapšeni 52-godišnjak je radio u obezbjeđenju porodice, navelo je tužilaštvo u petak.

Pri hapšenju u Vilfratu, nedaleko od Vupertala, policija je pronašla još veliku količinu dokaza, rekao je glavni tužilac Volf-Tilman Bojmert.

Krajem juna policija je po nalogu tužilaštva uhapsila dvojicu muškaraca, oca i sina, pod sumnjom da su Šumaherovima prijetili objavljivanjem fotografija na kojima se vidi u kakvom je stanju.

Istraga izvora tih fotografija dovela je policiju do nekadašnjeg radnika u obezbjeđenju porodice.

Šumaherova porodica žestoko štiti njegovu privatnost od kako je decembra 2013. na skijanju doživeo tešku povredu glave. On se od tada nije pojavio u javnosti i o njegovom stanju, odnosno razmjeri posljedica povrede samo se nagađa.

Nekadašnji šampion je u januaru napunio 55 godina. Za Beneton i Ferari je osvojio sedam titula - taj rekord deli sa još aktivnim Britancem Luisom Hamiltonom.

Luis je, inače oborio Šumaherove rekorde broja pobeda i osvojenih pol-pozicija. Nemac je u obe kategorije još drugi, sa 91, odnosno 67.

Bonus video: