Vojska Ukrajine: Kijev na meti ruskih dronova

"Ovi sistematski napadi dronovima još jednom dokazuju da osvajač aktivno traži priliku da napadne Kijev", rekao je Popko

2624 pregleda 0 komentar(a)
Kijev (Ilustracija), Foto: Reuters
Kijev (Ilustracija), Foto: Reuters

Rusija je peti put u dvije sedmice napala Kijev dronovima, pri čemu su ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili svo vazdušno oružje prije nego što su stigli do prijestonice Ukrajine, saopštila je ukrajinska vojska.

Šef vojne administracije Kijeva Sergej Popko na Telegramu je saopštio da nije bilo žrtava i da nije prijavljena značajna šteta.

"Ovi sistematski napadi dronovima još jednom dokazuju da osvajač aktivno traži priliku da napadne Kijev", rekao je Popko, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako je naveo, oni testiraju novu taktiku, traže nove pristupne rute glavnom gradu i pokušavaju otkriti lokaciju ukrajinske protivvazdušne odbrane.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su na Telegramu da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane uništili 35 od 39 dronova i dvije krstareće rakete koje je Rusija lansirala preko noći.

Oružje je, kako su dodali, gađalo 10 ukrajinskih regija.

Nije jasno koliko je dronova lansirano na Kijev, piše Rojters.

Ukrajinske vazduhoplovne snage su saopštile da je Rusija lansirala tri balističke rakete Iskander, ne navodeći šta im se dogodilo.

Vojna uprava regije Sumi na sjeveroistoku Ukrajine koja se graniči sa Rusijom objavila je na Telegramu da je ruska raketa oštetila kritičnu infrastrukturu u okrugu Šostkinskij.

Uprava nije dala detalje o tome koja je infrastruktura pogođena.

Iz Rusije nije bilo komentara o napadima.

Bonus video: