Ukrajina kaže da je preko noći oborila 20 ruskih dronova

Vojska je saopštila da je Rusija tokom noći ispalila 25 dronova Šahed, balističku raketu Iskander, dvije protivavionske vođene rakete S-300 i šest antiradarskih projektila Kh-31p

3167 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Vazdušne snage Ukrajine saopštile su da su oborile 20 od 25 dronova koje je Rusija lansirala preko noći u šest regija.

Vojska je saopštila da je Rusija tokom noći ispalila 25 dronova Šahed, balističku raketu Iskander, dvije protivavionske vođene rakete S-300 i šest antiradarskih projektila Kh-31p.

Regionalni guverner Kijeva Ruslan Kravčenko saopštio je da nema štete na stambenoj i kritičnoj infrastrukturi ili žrtava u regionu oko glavnog grada.

Guverner regije Čerkasi Ihor Taburets rekao je da je protivvazdušna odbrana oborila jedan dron iznad centralnog regiona, bez izvještaja o razaranju.

Šest dronova oboreno je u Dnjepropetrovskoj oblasti, rekao je guverner Serhi Lisak. U napadima tokom noći u ovom centralnom regionu povrijeđena je jedna osoba, a oštećene su četiri stambene zgrade i infrastruktura.

Vazdušna odbrana oborila je pet dronova iznad južnog regiona Hersona, gdje je u napadima u posljednja 24 sata povrijeđeno 13 ljudi, rekao je guverner Oleksandr Prokudin.

Ruske snage su takođe artiljerijom granatirale bolnicu u sjevernoj regiji Černihiv tokom noći u napadu koji prema preliminarnim informacijama nije izazvao žrtve, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Čaus.

Bonus video: