Tramp imenovao još dva člana svog budućeg tima

Katlin Troja Makfarland, Kej-Ti (KT po inicijalima), biće pomoćnica savjetnika za nacionalnu bezbjednost, za koga je Tramp imenovao bivšeg generala Majkla Flina, a advokat u Trampovoj kampanji Donald MakGan imenovan je za glavnog pravnog savjetnika Bijele kuće
0 komentar(a)
Katlin Troja Makfarland,, Foto: Twitter.com
Katlin Troja Makfarland,, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 26.11.2016. 08:29h

Izabrani predsjednik SAD Donald Trmp imenovao je iskusnu republikanku na mjesto pomoćnice savjetnika za nacionalnu bezbjednost i glavnog pravnog savjetnika Bijele kuće, dok i dalje ostaje misterija oko izbora novog šefa američke diplomatije.

Katlin Troja Makfarland, Kej-Ti (KT po inicijalima), biće pomoćnica savjetnika za nacionalnu bezbjednost, za koga je Tramp imenovao bivšeg generala Majkla Flina, a advokat u Trampovoj kampanji Donald MakGan imenovan je za glavnog pravnog savjetnika Bijele kuće, objavio je tranzicioni tim novoizabranog predsjednika.

Tramp međutim održava neizvjesnost oko budućeg državnog sekretara dok provodi produženi praznični vikend na svom imanju na Floridi za Dan zahvalnosti. Zbog tog porodičnog praznika koji se slavi poslednjeg četvrtka u novembru, SAD se sasvim zaustave i tog dana, i sve do kraja vikenda.

Zato se ne očekuje nikakvo značajnije imenovanje prije ponedjeljka, rekao je portparol Trampa danas novinarima, dok se borba oko budućeg državnog sekretara zahuktala. Rivalske frakcije američke Republikanske partije ušle su u oštru i javnu bitku oko budućeg šefa diplomatije, radi uticaja na novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa.

U nadmetanju za budućeg državnog sekretara su s jedne strane pristalice Mita Romnija, a s druge strane Rudija Đulijanija, piše Njujork tajms.

KT Makfarland ima više decenija iskustva u oblasti bezbjednosti. Bila je asistentkinja Henrija Kisnindžera kada je on bio savjetnik za nacionalnu bezbjednost, a ona studentkinja početkom 1980-ih, a zatim je radila u Ministarstvu odbrane za vrijeme predsjedništva Ronalda Regana i bila portparolka Pentagona, zadužena za pisanje govora tadašnjeg ministra Kaspara Vanjbergera (1982-1985).

Poslednjih godina je analitičarka, specijalistkinja za nacionalnu bezbjednost na Televiziji Foks Njus.

Bonus video: