Trampa napušta savjetnica i najodanija saradnica

Njen suprug, istaknuti vašingtonski advokat Džordž Konvej jedan od najplodnijih Trampovih kritičara, konstantno i glasno dovodi u pitanje Trampovu mentalnu spremnost za vođenje države

6303 pregleda 0 komentar(a)
Konvej, Foto: Andrew Harnik/ AP
Konvej, Foto: Andrew Harnik/ AP

Savjetnica Bijele kuće Kellijan Konvej objavila je u nedjelju uveče da će napustiti administraciju američkog predsjednika Donalda Trampa krajem avgusta jer želi da se posveti porodici, prenosi Hina.

"Otići ću iz Bijele kuće krajem ovog mjeseca", izjavila je.

Njen odlazak, dva mjeseca prije Trampovog pokušaja reizbora, događa se u presudnom trenutku za predsjednika. Ostaje bez jednog od svojih strastvenih saveznika u obrani njegovih političkih odluka.

Konvej je bila treći voditelj kampanje 2016. i jedan od Trampovih najodanijih i najglasnijih branitelja u javnosti.

Bila je i prva žena koja je uspješno vodila predsjedničku kampanju do pobjede.

Konvej je od prvoga dana na Trampovoj je strani upravljajući njegovom kampanjom koja ga je od zvijezde rijaliti šoua dovela do predsjedničke kancelarije.

Ostala je u Bijeloj kući dok je cijeli niz drugih pomoćnika otjeran, ili su sami dali otkaz, ili su otišli poniženi.

No zadnje četiri godine jedinstvene odanosti Trampu, uključujući i odbranu na TV-u i u neformalniim okršajima s novinarima, uzele su svoj danak.

Njen suprug, istaknuti vašingtonski advokat Džordž Konvej jedan od najplodnijih Trampovih kritičara, konstantno i glasno dovodi u pitanje Trampovu mentalnu spremnost za vođenje države.

Njihova petnaestogodišnja ćerka Klaudija u subotu je na Tviteru napisala da je "očajna" što će njena majka govoriti na Republikanskoj konvenciji i obećala da će tražiti zakonsku emancipaciju zbog "godina trauma i zlostavljanja u djetinjstvu".

Manje od 24 sata kasnije Kelijan Konvej tvitovala je izjavu koja završava riječima: "Od sada, za moju voljenu djecu, bit će manje drame, više mame".

Konvej je rekla da će odstupiti do kraja mjeseca i da će njen suprug Džordž takođe uvesti neke promjene.

"U mnogim se stvarima ne slažemo, ali u najvažnijoj smo složni, a to su djeca", napisala je.

"Ovo je potpuno moj izbor. S vremenom objavit ću buduće planove", rekla je.

Bonus video: