Naoružane Trampove pristalice došle ispred kuće državne sekretarke Mičigena

Zvaničnici Mičigena, jedne od ključnih saveznih država na izborima, prošli su mjesec potvrdili rezultate prema kojima je u njoj pobijedio demokrata Džozef Bajden, konačni pobjednik izbora

4602 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen
Ilustracija, Foto: Printscreen

Državna sekretarka savezne države Mičigen Džoselin Benson objavila je u ponedjeljak da se nekoliko desetaka naoružanih demonstranata u subotu uveče okupilo pred njenom kućom i izvikivalo optužbe o izbornoj krađi, prenosi Hina.

Zvaničnici Mičigena, jedne od ključnih saveznih država na izborima, prošli su mjesec potvrdili rezultate prema kojima je u njoj pobijedio demokrata Džozef Bajden, konačni pobjednik izbora.

Aktualni predsjednik Donald Tramp od održavanja izbora 3. novembra tvrdi da je prevaren, no savezni i federalni zvaničnici odbacili su njegove tvrdnje.

Demonstranti koji su stigli pred kuću Benson nosili su natpise i izvikivali "zaustavite krađu".

"Zahtjevi ispred moje kuće bili su nedvosmisleni, glasni i prijeteći", napisala je Benson na Tviteru.

Glavna tužiteljka Mičigena Dana Nesel je optužila Trampove pobornike da se ponašaju "poput rulje" i suprotno "osnovnom moralu i pristojnosti".

Tužitelji su u septembru objavili da je guvernerka Mičigena Grečen Vajtmer, koja se s otvoreno sukobila s Trampom oko restriktivnih mjera zbog koronavirusa, tokom izborne kampanje bila meta planirane otmice krajnje desne skupine.

Bonus video: