Trampova logika: Protiv izmjene zakona o naoružanju

Na konferenciji za novinare u Južnoj Koreji, na pitanje da li podržava "ekstremne provjere" za kupovinu oružja, Tramp je rekao da bi umjesto 26 mrtvih moglo biti "stotine više ubijenih" da jedna osoba nije imala oružje
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2017. 11:38h

Nakon pucnjave u crkvi u Teksasu, državi gdje je najviše dozvoljena upotreba oružja, povela se polemika o tom zakonu. Međutim, Tramp ima drugačije mišljenje.

Američki predsjednik Donalad Tramp naime smatra, za razliku od mnogih koji su nakon posljednjeg masakra u crkvi izjavili da bi trebalo razmisliti o izmjenama zakona koji dozvoljavaju kupovinu i uoptrebu vatrenog oružja, da bi ograničavanje upotrebe oružja dovelo do još više ubijanja.

Na konferenciji za novinare u Južnoj Koreji, na pitanje da li podržava "ekstremne provjere" za kupovinu oružja, Tramp je rekao da bi umjesto 26 mrtvih moglo biti "stotine više ubijenih" da jedna osoba nije imala oružje.

"Ako biste uradili to što sugerišete, onda ne bi blo razlike prije tri dana i moglo bi da ne bude te veoma hrabre osobe koja je imala pištolj ili pušku u svom prtljažniku", rekao je Tramp.

Podsjetimo, Devin Patrik Keli ispalio je najmanje 450 metaka na vjernike u crkvi u Saterland Springsu u nedjelju i tom prilikom ubio 26 osoba, među kojima ima i djece. Savladala su ga dvojica lokalnih mještana, zahvaljujući činjenici da su i sami bili naoružani.

Bonus video: