Deset osoba, uključujući troje djece, stradalo u požaru u Pensilvaniji

Među poginulima je sedam odraslih u rasponu od 18 do 79 godina, zajedno sa troje maloljetnika - dva dječaka od pet i šest godina i jedna sedmogodišnja djevojčica, saopštila je državna policija

10082 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Deset ljudi, uključujući troje djece, stradalo je u požaru koji je u ruralnom dijelu Pensilvanije (SAD) zahvatio jednu kuću, saopštila je državna policija.

Jedan od dobrovoljnih vatrogasaca rekao je da su sve žrtve iz njegove šire porodice, navodi Rojters.

Lokalne vlasti su saopštile da istražuju incident i da nikakvi zvanični detalji nisu odmah dostupni o okolnostima ili uzroku požara u opštini Neskopek, maloj poljoprivrednoj zajednici okruga Luzern duž rijeke Saskvehana, oko 190 kilometara sjeverno od Filadelfije.

Požar je izbio oko 2.45 po lokalnom vremenu, saopštila je državna policija.

U ruševinama su pronađena tijela svih 10 žrtava. Među poginulima je sedam odraslih u rasponu od 18 do 79 godina, zajedno sa troje maloljetnika - dva dječaka od pet i šest godina i jedna sedmogodišnja djevojčica, saopštila je državna policija, dodaje Rojters.

Tri odrasle osobe iz požara su izašle nepovrijeđene.

Lokalna televizijska stanica WNEP (koja pripada ABC njuzu) prenosi riječi jednog od lokalnih dobrovoljnih vatrogasaca Harold Bejkera.

"Nisam mogao da uđem tamo da ih spasim, to je nešto najteže što je moglo da mi se dogodi. Zaustavili smo sve i cijelo mjesto je bilo potpuno uključeno u spašavanje. Pokušali smo da uđemo, ali nismo mogli", teško je govorio Bejker.

Kako navodi Rojters među poginulima su se nalazili njegov sin, kćerka, troje unučadi, tast, đever i snaha.

"Sve sam ih izgubio", dodao je Bejker.

Bonus video: