Bajden i Tramp prihvataju javnu debatu pred izbore

To je prvi put da je Bajden jasno rekao da je spreman za debatu sa svojim republikanskim rivalom. Tramp, koji je odbijao da učestvuje u debatama čak i s rivalima iz svoje stranke, juče je izjavio da je spreman za debatu s Bajdenom "bilo kada i bilo gdje"

2486 pregleda 1 komentar(a)
Bajden i Tramp u debati 2020., Foto: Reuters
Bajden i Tramp u debati 2020., Foto: Reuters

Predsjednik SAD Džozef Bajden i njegov opozicioni protivkandidat na predsjedničkim izborima u novembru Donald Tramp izjavili su da prihvataju javnu debatu pred izbore.

Bajden, 81-godišnji predsjednik, demokrata koji se kandidovao za drugi mandat, juče je u jednom radio-intervjuu na pitanje voditelja da li bi učestvovao u javnoj debati sa svojim 77-godišnjim prethodnikom iz Republikanske stranke, rekao: "Hoću, negdje. Ne znam kada. Radovao bih se tome".

To je prvi put da je Bajden jasno rekao da je spreman za debatu sa svojim republikanskim rivalom.

Tramp, koji je odbijao da učestvuje u debatama čak i s rivalima iz svoje stranke, juče je izjavio da je spreman za debatu s Bajdenom "bilo kada i bilo gdje".

"Predlažem ponedjeljak uveče, utorak uveče ili srijedu uveče, tokom predizbornog skupa u Mičigenu" - napisao je bivši predsjednik na svojoj društfvenoj mreži "Truth" (Istina).

Tramp, kome se kirivčno sudi u Njujorku, "predložio" je i da se debata održi "večeras, u zgradi suda - biću tu".

Bonus video: