Tramp profitirao od presude - za 24 sata dobio više od 50 miliona dolara donacija

Oko 30 odsto donacija stiglo je od novih donatora

16541 pregleda 91 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trampa objavila je u petak da je u prvih 24 sata pošto je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata prikupila više od 50 miliona dolara donacija.

„To je više od dva miliona dolara po satu”, saopšteno je iz njegovog štaba.

„Za nekoliko minuta od proglašenja presude naš sistem za donacije bio je preplavljen podrškom, a usprkos nekoliko prekida rada zbog prevelikog saobraćaja, predsjednik Tramp je uspio da prikupi 34,8 dolara malih donacija”, saopštili su u petak ujutro savjetnici kampanje Kris Lakvita i Suzi Vajls.

Do petka uveče taj iznos se popeo na 52,8 miliona dolara, prenosi agencija Frans pres. Iznos zabilježen ujutro već je bio dvostruko veći od uobičajenog dnevnog prihoda na WinRedu, republikanskoj platformi za donacije. Oko 30 odsto donacija stiglo je od novih donatora, prenosi Hina.

Bivši američki predsjednik Donald Tramp, kandidat republikanaca za izbore u novembru, u četvrtak je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za ćutanje porno glumice Stromi Danijels uoči izbora 2016. godine.

Njujorška porota proglasila je Trampa krivim po sve 34 tačke optužnice, čime je postao prvi američki predsjednik osuđen za krivično djelo. Prijeti mu maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako ostali osuđeni za takva djela često dobijaju kraće kazne, novčane ili uslovne.

Bonus video: