Bajden osudio pokušaj ubistva Trampa: U Americi nema mjesta za nasilje

Bajden je kazao i da je imao kratak, ali dobar razgovor sa Trampom i da je "iskreno zahvalan što je dobro i što se oporavlja"

13766 pregleda 10 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2024. 20:45h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden osudio je u nedjelju pokušaj ubistva republikanskog rivala Donalda Trampa, pozvao Amerikance da se okupe u jedinstvu, te naredio reviziju bezbjednosti na mitingu gdje je Tramp ranjen, prenosi agencija Rojters.

Bajden, koji je bio u oštroj kampanji sa bivšim predsjednikom Trampom uoči izbora 5. novembra, rekao je da će se obratiti američkom narodu u nedjelju uveče o potrebi jedinstva.

"Jedinstvo je najnedostižniji cilj od svih, ali ništa nije važnije od toga u ovom trenutku – jedinstvo. Debatovaćemo i nećemo se slagati. To se neće promijeniti. Ali nećemo izgubiti iz vida ko smo kao Amerikanci", rekao je on.

Bajden je kazao i da je u nedjelju uveče imao kratak, ali dobar razgovor sa Trampom i da je "iskreno zahvalan što je dobro i što se oporavlja".

Rekao je da je naredio provjeru bezbjednosti usred pitanja o tome kako je napadač uspio da dođe u poziciju da otvori vatru na Trampa.

"U Americi nema mesta za ovu vrstu nasilja ili bilo kakvo nasilje po tom pitanju. Pokušaj atentata je suprotan svemu za šta se zalažemo... kao nacija - svemu", rekao je on.

Bonus video: