Maduro: Bajden shvatio da u ovim godinama, sa oslabljenim zdravljem, ne može više da drži uzde svoje zemlje

"Poznajem predsjednika Bajdena, moram da kažem da smo tokom ove tri godine njegove vladine održali stalni dijalog... Samo još da kažem, predsjedniče Bajdene, imajte čistu savjest jer ste donijeli mudru i ispravnu odluku", rekao je predsjednik Venecuele

8378 pregleda 2 komentar(a)
Maduro, Foto: Reuters
Maduro, Foto: Reuters

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro ocijenio je kao "razumnu i ispravnu" odluku američkog kolege Džozefa Bajdena, koji je najavio povlačenje kandidature za predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zakazane u novembru. "Mislim da je on (Bajden) doneo najrazumniju i najispravniju odluku. Dao je prednost porodici, svom zdravlju i shvatio je da u ovim godinama, sa oslabljenim zdravljem, ne može više da drži uzde svoje zemlje, a još manje da bude predsjednički kandidat", rekao je Maduro na jednom skupu tokom predizborne kampanje za predsjedničke izbore u Venecueli.

Bajden (81) odustao je da se kandiduje za drugi mandat i podržao potpredsjednicu Kamalu Haris. Konačnu odluku će donijeti Demokratska stranka na skupu sredinom avgusta.

"Poznajem predsjednika Bajdena, moram da kažem da smo tokom ove tri godine njegove vladine održali stalni dijalog... Samo još da kažem, predsjedniče Bajdene, imajte čistu savjest jer ste donijeli mudru i ispravnu odluku", rekao je predsjednik Venecuele.

Maduro, čija je zemlja pod američkim sankcijama, nije iznio detalje razmjene sa Bajdenom. On je rekao da učestvuje u "komitetima za otvoreni dijalog" sa Bajdenovom administracijom, iako dvije nacije više ne održavaju diplomatske odnose od 2019. godine.

"Postojale su političke grupe koje su vršile pritisak na Bajdena da održi svoju kandidaturu po svaku cijenu", rekao je Maduro, koji je kandidat za predsjedničke izbore u Venecueli zakazane za 28. jul.

Bonus video: