Islamska država preuzela odgovornost za napad u Pakistanu

Analitičari kažu da je najnovije nasilje znak sve veće koordinacije između islamstičkih militanata i separatista koji su godinama napadali snage bezbjednosti i civile u naftom i gasom bogatoj provinciji Beludžistan

2684 pregleda 0 komentar(a)
Beludžistan (Ilustracija), Foto: REUTERS
Beludžistan (Ilustracija), Foto: REUTERS

Ekstremistička grupa "Islamska država" preuzela je odgovornost za bombaški napad tokom vikenda u kojem su ubijena dva policijska zvaničnika u nemirnom jugozapadnom Pakistanu, saopštili su zvaničnici 16. septembra.

Analitičari kažu da je najnovije nasilje znak sve veće koordinacije između islamstičkih militanata i separatista koji su godinama napadali snage bezbjednosti i civile u naftom i gasom bogatoj provinciji Beludžistan koja se graniči sa Iranom i Avganistanom, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa (RSE) na engleskom jeziku.

Ekstremistička grupa je u saopštenju navela da je detonirala eksplozivnu napravu dan ranije čija je meta bilo pakistansko policijsko vozilo u gradu Kučlaku, u blizini Kvete, glavnog grada Beludžistana.

Pakistanski zvaničnici kažu da su u napadu poginula dva policajca, a dvojica su ranjena na autoputu. Oslobodilačka vojska Beludžistana je ranije preuzela odgovornost za takve napade, ali je Islamska država izvela slične napade posljednjih mjeseci.

Bonus video: