Autobuska stanica u Beranama zatvorena: Nepoznat red vožnje, dugo čekanje po kiši, vjetru i snijegu

Milovan Zečević krenuo je iz Berana za Beograd. Umjesto da autobus čeka na stanici, primoran je da stoji na ulici

4437 pregleda 5 komentar(a)
Zatvorena autobuska stanica u Beranama, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Zatvorena autobuska stanica u Beranama, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nepoznat red vožnje, dugo čekanje po kiši, vjetru i snijegu i van autobuske stanice koja je već četiri godine zatvorena, problemi su sa kojima se svakodnevno suočavaju putnici iz Berana.

Stanica je zatvorena jer je njen vlasnik, preduzeće Simon vojaž, u stečaju a građani njeno otvaranje vide kao prioritet, da bi se olakšalo putovanje.

Milovan Zečević krenuo je iz Berana za Beograd. Umjesto da autobus čeka na stanici, primoran je da stoji na ulici.

"Treba da dvoriš ovo ovdje pola sata, kad dođe pitanje je da li će doći, nego ne znam ni gdje staje, gdje je autobuska stanica. Nemamo toliko godina, četiri godine zatvorena autobuska stanica, a ima mjesta na prostoru Berana da otvore drugu", kazao je Zečević.

I drugi putnici suočavaju se sa sličnim problemima, pa se nervoza osjeća na svakom koraku.

"Ovo je katastrofa, prvo nema gdje da se sjedne, ne znaš odakle polazi, ne znaš u koliko polazi, ne znaš red vožnje, nema ništa istaknuto", rekao je Milika Lekić, putnik.

"Odem kupim kartu, peron, kad je hladno ili kiša tu sačekam, a vidite gdje čekam, tu su djeca. Ja ne znam da li ima ove države, da može nekom privatniku da oduzme to ili da otkupi tu autobusku", kazao je Miško Dragović, putnik.

I vozači trpe posljedice zbog zatvorene autobuske stanice u Beranama.

"Kao što vidite, sve vam je jasno, parkiramo se ovdje na sred ulice, mislim da je to bez potrebe, iako je stanica pod nekim sporom, mislim da se mogla otvoriti kapija da mi uđemo, da putnici mogu da funkcionišu", kazao je Saša Šundić, vozač.

Beranci se raduju najavljenoj gradnji aerodroma ali im je kažu prioritet autobuska stanica.

"Prvo bi trebalo da se uradi ovo, autobuska stanica, da se zna odakle se polazi i kako se polazi, pa onda radi to", poručio je Lekić.

Dok se ne riješi pitanje otvaranja stanice u Beranama, putnici će i dalje čekati autobus na neuređenom mjestu u njenoj neposrednoj blizini.

Bonus video: