Ultraluksuzni i rijetki oldtajmeri na Cetinju i u Tivtu

Regionalna manifestacija "Transapeninica" – koja je ovog proljeća organizovana u Italiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj – bilježi svoje 30. izdanje
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2015. 13:17h

Ultraluksuzni i rijetki oldtajmer-automobili, učesnici jednog od najčuvenijih relija vrijednih starih automobila u region, pod nazivom “Transappeninnica 2015” posjetili su elitni nautički centar Porto Montenegro u Tivtu. Ovaj reli okuplja vlasnike automobile –veterana, proizvedenih prije 1945 godine.

Ovogodišnja “Transappeninnica” je krenula 9.maja iz grada Ćezenatiko blizu Ankone u Italiji i do 15.maja, njeni učesnici će obići više gradova uz obalu Jadrana u Italiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Tivćani su juče imali priliku da u svom gradu vide rijetka i zanimljiva vozila koja su sišli sa fabričkih traka tridesetih godina prošlog vijeka.

Među njima bili su Rolls Royse 25-30, iz 1936. godine, Cadillac Convertible Coupe iz 1937, Bentley 4.25 Cabriolet 41/4 Litre, BMW 327 Cabrio 2+2 iz 1939. godine, Bugatti T 57 Stelvio, Lagonda V12 SB 12/ iz 1938., ali i Plymouth P8 Deluxe Cabriole iz 1939. godine.

Automobili su bili izloženi na glavnoj promenadi u Porto Montenegru između hotela “Regent” i bazena Lido, a sa svojim vlasnicima oni već sjutra nastavljaju turneju prema Mostaru i Splitu

Smotra oldajtmera je održana na Dvorskom trgu na Cetinju.

Tokom događaja, koji su organizovali Narodni muzej Crne Gore i "2 Fast 4 You", prisutni su bili u prilici da vide brojne modele vozila koja su prvi put posjetila Crnu Goru.

Izuzev Cetinja, domaćini ovogodišnje "Transapeninice" još su i Kotor, Tivat, Perast, Dubrovnik, Mali Ston, Neum, Hvar, Makarska, Split, Ankona, Marina di Montemarćano, Pezaro, Katolika, Rićone, Rimini i Ćezenatiko.

Galerija

Bonus video: