Demokrate Bar: Na krajnje ogavan način se pokušava uticati na svijest odbornika, ne glasajte po direktivi Raičevića

"Naime, jasna nam je poruka aktuelnog predsjednika Opštine, koja prevedena ovako glasi: "Mi (DPS) imamo većinu i sve nam se može, i zato što ne uvažavamo mišljenje naših građana odbacićemo incijativu i gradićemo tamo gdje smo i htjeli!"
754 pregleda 6 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.11.2018. 16:25h

Saopštenje predsjednika barske opštine potvrdilo je da vladajuća koalicija, a samo iz njima poznatog razloga, ponedjeljak i sjednicu Skupštine opštine (SO) Bar vidi kao "dan D", odnosno izboni dan, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Bar.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, rekao je ranije danas da očekuje da će zainteresovane strane na sjednici barske Skupštine, na kojoj će biti raspravljano o lokaciji za izgradnju vrtića, voditi konstruktivan dijalog i poštovati glas većine, kao osnovnog demokratskog principa.

Barske Demokrate su poručile da do sada nijesu željeli da daju politički obris dešavanjima u vezi sa izgradnjom vrtića u Baru, te da su nakon današnjeg obraćanja predsjednika Opštine primorani da se obrate.

"Naime, jasna nam je poruka aktuelnog predsjednika Opštine, koja prevedena ovako glasi: "Mi (DPS) imamo većinu i sve nam se može, i zato što ne uvažavamo mišljenje naših građana odbacićemo incijativu i gradićemo tamo gdje smo i htjeli!" Da će vlast diktatorski postupiti jasno nam je bilo i sinoćnom ekspresnom dostavom materijala za sjednicu u kome se, između ostalog, nalazi i dokument pod nazivom: "ZAJEDNIČKA INFORMACIJA OPŠTINE BAR, MINISTARSTVA PROSVJETE I DIREKCIJE ZA JAVNE RADOVE O IZGRADNJI VRTIĆA". U pomenutom dokumentu se na krajnje ogavan način još jednom pokušava uticati na svijest odbornika, i to u formi od šest zaključaka, koji sadrže "nepobitne činjenice" o tome šta će se desiti ukoliko se odustane od izgradnje vrtića u centru grada. Gle čuda, sa druge strane, u čitavom dokumentu nema ni jedne jedine rečenice koja bi pokazala i prikazala negativne efekte izgradnje vrtića na pomenutom mjestu", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Bar.

Barske Demokrate ističu da kako je prvi čovjek Bara današnjim obraćanjem već zauzeo svoj, a iznio stav partije kojoj pripada, i pritom uputio jasnu poruku koalicionim partnerima, odnosno već sada umjesto njih i za njih odlučio, oni koriste priliku da pozovu sve odbornike iz vladajuće strukture da ne glasaju po direktivi Raičevića.

"Naprotiv, vrijeme je da partijski taster ovog puta zamijene razumom, ali i ljubavlju prema gradu i svemu onom što Bar predstavlja, a koju svaki odbornik kao izabrani predstavnik u lokalnom parlamentu treba i mora da osjeća. Do skupštinskog zasijedanja i konačne odluke o izboru lokacije za izgradnju vrtića Klub odbornika Demokrata više se neće oglašavati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: