BLOG Vladimir Otašević izabran za izvršnog direktora Gradske TV

Savjet RTV Podgorica biraće direktora te medijske kuće

22102 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić
Ažurirano: 13.02.2024. 15:33h
Završeno
15:29h

Urednik Gradske TV Dragoje Vojvodić kazao je da će program Gradske TV biti mnogo bolji u narednom periodu.

"Planiramo da uvedemo jutarnji program, i to najkasnije u septembru. Imamo 'Diplomske priče' koje će ići svake druge nedelje.. I to je u najkraćem", rekao je Vojvodić. 

15:24h

Na sjednici je, urednica radija te televizije, Tamara Radonjić, konstatovala da je bilo "neophodno nadograditi programsku shemu". 

Ona je kazala da jutarnji program radija ostaje dio informativnog programa. Rečeno je da će kratke vijesti ići u osam sati ujutru i one su isključivo podgoričke, vezane za glavni grad.  

Kratke vijesti, kazala je Radonjić, biće u više dnevnih termina, a dodate su i "Podgoričke vijesti" u 17 sati. 

Po prvi put je na Gradskoj TV uveden dječiji program "Enciklopedija znanja". 

Dodato je i "Veče uz knjigu",  u terminu od 22 do 22.30 sati, i to u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović". 

Napomenula je i da će sportske i muzičke emisije, na radiju će ići vikendom.

Izvršni direktor Vladimir Otašević kazao je da se novom programskom shemom ispunjavaju uslovi Agencije za elektronske medije. 

Izmjena programske sheme radija je usvojena. 

15:10h

Članovi Savjeta nijesu saglasni da se uzme dokumentacija Kadije u razmatranje "zbog nekompletnosti". 

Vladimir Otašević izabran je za izvršnog direktora Gradske TV sa tri glasa za. Dva kandidata su bila protiv i to Aleksandar Đurišić i Tatjana Džudović.

15:08h

Radulović je primijetila da ovjerenje Kadije o visokostručnoj spremi nije ovjerena. 

Đurišić je kazao da ne vidi problem u tome što Kadija nije sve ovjerila izjavu. 

"Ovjera je nečiji potpis. Ono što sam primijetio kod drugog kandidata, a što je po mom saznanju, Otašević se predstavljao kao novinar drugog medija od 2017. do 2020. godine. Njega tri medija godinama tako tretiraju. Ukoliko je on novinar tog medija i ako ima ugovor sa tim medijem, njegova kandidatura je u najmanju ruku sporna. U najmanju ruku, problematični su njegovi dokazi rada. Smatram da on ne ispunjava uslov od pet godina na upravljačkim pozicijama", ocijenio je Đurišić. 

On je kazao da se pravila ne mogu mijenjati i da sve mora biti legitimno.

"Smatram da Otašević ne ispunjava formalne uslove, dok Kadija ispunjava. Oni se ni u profesionalnom smislu ne mogu upoređivati", rekao je Đurišić. 

Radulović je kazala da je insistirala na ovjerenoj dokumentaciji zbog ozbiljnosti same situacije. 

"U konkursu je pisalo da je svaki kandidat dužan da ostavi original ili ovjerenu kopiju. Željela bih da naglasim da nismo sudije, niti sud, nego Savjet. I odlučujemo na osnovu dokumentacije", kazala je predsjednica Savjeta Gradske TV.

14:23h

Predsjednica Savjeta RTV Podgorica Vesna Radulović kazala je da su oba kandidata dostavila svu neophodnu dokumentaciju na vrijeme.

Član Savjeta Aleksandar Đurišić istakao je da nije siguran da li je Vladimir Otašević dostavio svu neophodnu dokumentaciju i zato je tražio pauzu od pet minuta. 

Radulović je kazala da izjava kandidatkinje Andrijane Kadije "nije ovjerena, a to je bio jedan od uslova za podnošenje kandidature". Kazala je da fotokopija Kadijine diplome nije ovjerena.

Kako bi svi članovi Savjeta bili upoznati sa dokumentacijom, predložili su pauzu u trajanju od 30 minuta. 

14:10h

Savjet RTV Podgorica (Gradska TV) danas će odabrati novog direktora te medijske kuće u punom mandatu. 

Članovi Savjeta su kazali da su kandidati dugogodišnja novinarka i nekadašnja generalna direktorka Javnog servis Andrijana Kadija i aktuelni vršilac dužnosti direktora Gradske Vladimir Otašević.

Konkurs za mjesto direktora raspisan je 12. januara, a zaključen 15 dana kasnije.

Mandat izvršnog direktora traje četiri godine, a ista osoba može biti imenovana najviše dva puta uzastopno.

Bonus video: