Moj grad, moja gimnazija!

''Gimnazija Podgorica'' raspisala je konkurs za upis u sve razrede.

21765 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Gimnazija Podgorica
Foto: Gimnazija Podgorica

Da li ste znali da je period srednjoškolskog obrazovanja presudan u formiranju ličnosti djeteta-budućeg čovjeka?

Da li ste znali da je jedan od presudnih faktora u sticanju znanja okruženje, uslovi i atmosfera u kojim dijete uči?

Da li ste znali da samo program gimnazije nudi potpunu vertikalnu prohodnost ka svim univerzitetima na svijetu?

''Gimnazija Podgorica'' raspisala je konkurs za upis u sve razrede.

Poražavajući rezultati testiranja... Neregularni ispiti... Svako peto dijete žrtva nasilja u srednjim školama... Nedovoljna pažnja koja se posvećuje učenicima... Konstantna potreba za dodatnim, privatnim časovima koji roditelje i učenike izlažu ogromnim troškovima i dodatnom stresu... Mnogo je razloga za ovakvu sliku, od prebukiranih Škola do nemotivisanih nastavnika i učenika. Od skoro postoji ponuda za drugačiji obrazovno-vaspitni ambijent!

Privatna ustanova "Gimnazija Podgorica" licencirana je rješenjem Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija za obavljanje obrazovne djelatnosti. Nastala je iz potrebe da se korjenito mijenja stanje u srednjoškolskom obrazovanju. Uz odobrenje Nacionalnog savjeta za obrazovanje, ova privatna Gimnazija radiće po nacionalnom programu opšte gimnazije, uz značajna unapređenja u programu i metodima rada, koja se po prvi put primjenjuju u našem obrazovnom sistemu. Ustanova raspolaže uslovima za boravak i učenje kakvi do sada nijesu viđeni u našoj državi. Uz pažljiv i posvećen pedagoški rad, omogućićemo našim učenicima dovoljno znanja bez stresa i pritisaka i bez ikakve potrebe za dodatnim, privatnim časovima.

Uz upotrebu najsavremenijih nastavnih sredstava i metoda rada koje će se konstantno unapređivati i usavršavati, uz prijatnu atmosferu i motivisane nastavnike, učenicima ćemo obezbijediti da u skladu sa svojim interesovanjima dostignu najviše obrazovne standarde. To će im omogućiti uspješan nastavak školovanja, kako na domaćim, tako i stranim ustanovama visokog obrazovanja.

Jedan od najvažnijih metoda našeg rada biće INDIVIDUALNI PRISTUP UČENICIMA. Za razliku od tradicionalnog pristupa, koji ne prepoznaje razlike među učenicima, već od svih očekuje da se prilagde prosjeku, u našoj gimnaziji akcenat stavljamo na individualni pristup i prilagođavanje nastave potrebama, interesovanju i mogućnostima svakog učenika. Individualni pristup i aktivna nastava mogući su u našoj školi zahvaljujući optimalnom broju učenika u odeljenjima. To je i način da kod svakog učenika prepoznamo određene talente koje će naši timovi dalje razvijati. Takođe, ovim pristupom se razvija i kod učenika i autonomija, odnosno sposobnost da preuzmu odgovornost za svoj razvoj.

Pored funkcionalnih znanja našim učenicima ćemo omogućiti da razvijaju svoje potencijale- naučne, društvene, sportske ili kulturne. Zato će posebna pažnja biti usmjerena ka vannastavnim aktivnostima i radu sa talentovanim učenicima. U saradnji sa kompetentnim nastavnicima cilj nam je da učenicima obezbijedimo razvoj vještina i sposobnosti kako opštih kognitivnih, tako i socijalno emocionalnih.

Posebnu pažnju posvetićemo vaspitnoj ulozi škole i moralnom razvoju naših učenika. Želimo da u školi razvijamo samostalne, inicijativne, odgovorne mlade ljude, koji apsolutno isključuju iz svojih života svaki oblik nasilja, netolerancije i diskriminacije.

Nastavni kadar u gimnaziji Podgorica izabran je prema strogo postavljenim standardima, jer želimo da sa učenicima rade isključivo dokazani stručnjaci: nastavnici, pedagozi i psiholozi koje krase lični integritet, profesionalnost, ljubav prema pozivu i želja da podrže svoje učenike. Sa ponosom ističemo činjenicu da su naši profesori autori udžbenika i dobitnici najznačajnijih državnih nagrada u obrazovanju.

Ova licencirana privatna Gimnazija nudi svojim učenicima svjedočanstva, diplome i sertifikate apsolutno iste validnosti, značaja i prohodnosti kao državne Gimnazije.

Zakažite posjetu "Gimnaziji Podgorica" na br. tel. 069081700 ili na mejl info@gimnazijapodgorica.me