INFOFEST 2024 – 30 naših godina

Ovogodišnji Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST održaće se u Budvi, od 23. do 25. septembra

2629 pregleda 0 komentar(a)
Foto: INFOFEST
Foto: INFOFEST

Počev od 1994. godine, Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST predstavlja centralni regionalni ICT događaj koji privlači najprogresivnije kompanije, institucije i stručnjake kako bi istražili najnovije tehnološke i poslovne trendove.

U periodu od 1994. do 2019. godine, na INFOFESTU je registrovano ukupno 24 438 individualnih učesnika, a u programskom dijelu učestovalo je 256 kompanija i institucija.Glavni program ovogodišnjeg INFOFEST-a će biti realizovan kroz dinamične i kompaktne tematski profilisane blokove u okviru kojih će dominirati diskusione forme, pozivna predavanja i izlaganja o tehnološkim dometima. U okviru agende INFOFEST 2024, između ostalih, zaokružene su i sljedeće programske cjeline:

• Vještačka inteligencija – perspektive, primjena, izazovi • Digitalna transformacija u Javnoj upravi • Izazovi upravljanja energetskim sistemima • Pametni gradovi – sigurni gradovi • ICT u savremenom sportu, a koji se realizuje kao specijalni program u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom

Ekskluzivni INFOFEST partneri ove godine su kompanije Čikom, HP Enterprise, Axians, SBS i ANANAS. Pored njih biće prisutne i druge vodeće svetske tehnološke kompanije: Cisco, IBM, MBCOM Broadcom, Fortinet, najznačajnije ICT kompanije iz našeg regiona: Infolink, MDS, Saga, Logate, inovativne start-up kompanije, kao što su Deepmark, Voltic, kao i veći broj drugih organizacija i institucija.

Više detalja o učesnicima, agendi, kao i retrospektivi prethodnih 30 godina može se naći na sajtu www.infofest.com. Na istom sajtu vrši se i individualna registarcija