KIA zvanično najavila EV9

Concept EV9 ima veliki fokus na održivosti, pa je tkanina za kabinu napravljena od recikliranih plastičnih boca i vunenih vlakana

2060 pregleda 0 komentar(a)
Foto: kia.com
Foto: kia.com

KIA je pokrenula potpuno električnu seriju modelom EV6, a korejski brend ima još devet električnih vozila u pripremi do 2027.

Prvi od ovih novih modela biće veliki SUV EV9: sedmosjed zasnovan na platformi E-GMP, prenosi Nacionalnaklasa.com.

Prethodni set zvaničnih slika prikazivao je prototip EV9, a kao što je potvrđeno ovim najnovijim snimcima, proizvodna verzija će biti bliska kutijastom konceptu iz 2021.

Prednji kraj će usvojiti Kijinu grafiku "tigrovog nosa", iako bez tradicionalne prednje maske. Pozadi, zadnja svjetla će se protezati duž D-stubova sve do malog spojlera na krovu. Veliki točkovi od 22 inča sa konceptom i dizajnom trougla zamenjeni su konvencionalnijim felnama od 21 inča.

Kia EV9
foto: kia.com

Očekuje se da će unutrašnjost EV9 crpiti inspiraciju iz radikalne kabine sa sedam sjedišta konceptnog automobila, iako ublažena iz bez zadnjih vrata koja se otvaraju u kontrasmeru, prenosi Nacionalnaklasa.com.

Kia EV9
foto: kia.com

Široki ekran od 27 inča bio bi jedan od najvećih ekrana ugrađenih u serijski automobil. Takođe, očekuje se prilično minimalistički dizajn kabine, sa nekoliko fizičkih dugmadi, ali ne i sa ovalnim oblikom upravljača.

Kia EV9
foto: kia.com

Concept EV9 ima veliki fokus na održivosti, pa je tkanina za kabinu napravljena od recikliranih plastičnih boca i vunenih vlakana. Na podu su ugrađene stare ribarske mreže, a kompanija kaže da planira da ukine svu životinjsku kožu u svojim automobilima.

Bonus video: