Policija kontrolisala "Kavčane": Od Kašćelana i ekipe oduzet "Glok" i kriptovani telefon

Uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Vučković je priveden Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost

41462 pregleda 170 reakcija 12 komentar(a)
Zaplijenjen glok, Foto: Uprava policije
Zaplijenjen glok, Foto: Uprava policije

Policija je juče u jednom podgoričkom lokalu pretresla jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, njegovog dugogodišnjeg tjelohranitelja Vladimira Vučkovića i navodnog člana tog klana Bojana Ljubatovića.

Od Kašćelana je oduzet kriptovani telefon, od Ljubatovića mobilni, a pretresom okoline mjesta gdje su pretresani kavčani, polcija je pronašla pištolj marke "Glok" sa 11 metaka, za kojeg se kasnije ustanovilo da pripada Vučkoviću.

"Policija je u jednom ugostiteljskom objektu u Glavnom gradu kontrolisala Slobodan Kašćelan (57) iz Kotora, Bojan Ljubatović (44) iz Kotora i Vladimir Vučković (44) iz Herceg Novog. Službenici policije su od B.Lj. oduzeli mobilni telefon dok je od lica S.K. takođe oduzet mobilni telefon ali sa kripto zaštitom. Nakon preduzetih službenih radnji kontrole izvršena je pretraga okoline ugostiteljskog objekta kada je u neposrednoj blizini, na parking prostoru, pronađeno sakriveno vatreno oružje pištolj marke „Glok 26” sa 11 komada municije a sa kojeg su bili uklonjeni serijski brojevi. Daljom istragom utvrđeno je da pištolj pripada V.V. nakon čega je ova osoba lišena slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

Uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Vučković je priveden Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Kašćelan
Kašćelanfoto: Jelena Jovanović

Kašćelanu i njegovoj kriminalnoj grupi sudi se zbog optužbi za zelenašenje izvršeno na organizovan način i za stvaranje kriminalne organizacije.

On se odlukom Višeg suda uz jemstvo od 500.000 eura brani sa slobode.

Kašćelan i Vučković su ranjeni u obračunu crnogoskih kriminalnih klanova u Novom Sadu 2016. godine.

Bonus video: