UP: Tvrdnje Đukanovića netačne, ne sprovodi se akcija „siguran glas“

"Uprava policije odbacuje kao netačne tvrdnje Đukanovića gdje navodi da su pripadnici Granične policije 2013. godine uticali na zaposlene u smislu pritiska da li će i na koji način glasati na izborima", navedeno je u reagovanju

19422 pregleda 18 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović

Uprava policije saopštila je da su netačne tvrdnje funkcionera DF-a Milutina Đukanovića da u Nikšiću među službenicima sprovode akciju „siguran glas“ i da su to radili 2013.

"Uprava policije odbacuje kao netačne tvrdnje Đukanovića gdje navodi da su pripadnici Granične policije 2013. godine uticali na zaposlene u smislu pritiska da li će i na koji način glasati na izborima. Takođe, netačno je da se, kako Đukanović navodi akcija 'siguran glas' sprovodi u policiji u Nikšiću“, navedeno je u reagovanju.

Uprava policije pozvala je nadležno državno tužilaštvo da preduzme aktivnosti iz svoje nadležnosti i pozove građane koji imaju saznanja o navodnim nezakonitim radnjama policijskih službenika kako bi svoja saznanja podnijelili sa nadležnim istitucijima.

Đukanović je ranije danas na konferenciji za novinare rekao da je policija i sada u službi Demokratske partije socijalista (DPS) i da rukovodioci redovno šalju izvještaje bivšem direktoru policije Veselinu Veljoviću.

On je novinarima podijelio spiskove službenika Ispostave granične policije u Nikšiću, ekspoziture Banjani, koji je napravljen i dostavljen MUP-u 2013. uoči lokalnih izbora u Nikšiću, kako bi se, kako kaže, sprovela akcija "siguran glas".

Đukanović je novinarima podijelio i spisak službenika Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić u kojem su, pored imena službenika, navedeni članovi njihove uže porodice sa pravom glasa.

Bonus video: