NPCG: Dvije osobe zatečene u nezakonitom izlovu ribe pobjegle, zaplijenjeni čamac, sonda, vesla...

Direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović poručio je da izlovljavanje ribe uz pomoć nedozvoljenih sredstava, kao što je u ovom slučaju upotreba agregata, negativno utiče na ukupan životinjski svijet akvatorijuma i ostavlja dugoročne posljedice po riblji fond

9550 pregleda 2 komentar(a)
Zaplijenjena sredstva, Foto: NPCG
Zaplijenjena sredstva, Foto: NPCG

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) saopštili su danas da su nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero, zatekli 4. septembra 2021. u Gostiljskoj rijeci dvije osobe u nezakonitom izlovu ribe uz pomoć agregata.

U saopštenju se dodaje da su te dvije osobe nakon potjere uspjele da pobjegnu.

"Nadzornici su zaplijenili čamac, pretvarač, vesla, sondu, akumulator i oko sedm kilograma ribe", ističe se u saopštenju NPCG.

Direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović poručio je da izlovljavanje ribe uz pomoć nedozvoljenih sredstava, kao što je u ovom slučaju upotreba agregata, negativno utiče na ukupan životinjski svijet akvatorijuma i ostavlja dugoročne posljedice po riblji fond.

"Upravo u tom pravcu, Nacionalni park očekuje podršku svih savjesnih korisnika, prije svega, svih registrovanih ribolovaca, kako bi u zajedničkoj borbi protiv krivolova postigli najviši stepen fizičke zaštite jezera", kazao je Bulatović.

U saopštenju piše i da su Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) i NP Skadarsko jezero istrajni u namjeri da spriječe svaki vid nelegalnih aktivnosti na prostoru parka, te da apeluju na sve građane koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda da prijave nepravilnosti na dežurni broj Službe zaštite 068/526-440.

Bonus video: