Bijelo Polje: Maloljetniku mjera nadzora zabrane napuštanja stana

Sudija je odredio mjeru nadzora zabrane napuštanja stana bez odobrenja Osnovnog suda u Bijelom Polju i ta mjera će trajati do pravosnažnosti okončanog krivičnog postupka

3194 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za maloljetnike Radomir Kljajević odbio je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva o određivanju pritvora maloljetnom M.S. (15), zbog nanošenja teške tjelesne povrede dvije godine mlađem A.K.

Sudija je odredio mjeru nadzora zabrane napuštanja stana bez odobrenja Osnovnog suda u Bijelom Polju i ta mjera će trajati do pravosnažnosti okončanog krivičnog postupka.

“Uz to svakih dva mjeseca će se ispitivati da li je ta primjena još uvijek potrebna.

Trinaestogodišnji Bjelopoljac brutalno je pretučen u centru te opštine u četvrtak veče, nakon čega je, sat iza ponoći, hitno tranportovan u bjelopoljsku Bolnicu.

Iz bjelopoljske Bolnice "Vijestima" je ranije rečeno da je taj učenik Osnovne škole "Risto Ratković" zadobio tešku tjelesnu povredu - naprsnuće slezine, zbog čega je hitno urađena splenektomija – operativni zahvat kojim se poslije podvezivanja odgovarajućih krvnih sudova u cjelosti uklanja slezina.

"Zbog krvi koja se izlila u stomak bila je nužna hitna operacija, koja je trajala tri sata. Dječak je trenutno stabilno", piše u odgovoru Bolnice.

"Krivičnom prijavom predstavljeno je da je maloljetnik dana 7. aprila oko 20 časova, ispred UO 'Čaršija' teško tjelesno povrijedio maloljetnika, način što mu je prišao sa leđa, zagrlio ga i odgurnuo, kojom prilikom je oštećeni pao na betonsku podlogu. Zatim ga je, dok je ležao, nogom obuvenom u patiku izudarao u predjelu grudi i stomaka, kojm prilikom je oštećeni od udaraca i pada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, opisane u izvještaju Opšte bolnice u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju ODT.

Bonus video: