UP: Politički subjekti, akteri javnog i političkog života i građani da doprinesu da se izborni dan okonča mirno

"Protiv određenog broja lica podnešeni su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, krivične prijave ili su izviđajne radnje još uvijek u toku"

8134 pregleda 0 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović

Uprava policije (UP) apeluje na sve političke subjekte i druge aktere javnog i političkog života, kao i građane, da svojim postupcima doprinesu da se izborni dan okonča mirno i u demokratskom duhu

"Uprava policije obavještava javnost da sa aspekta lične i imovinske sigurnosti građana izborni dan u 14 opština u kojima se održavaju lokalni izbori za sada protiče bez narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i vršenja krivičnih djela protiv života i imovine. Preciznije, Uprava policije je registrovala ili joj je prijavljeno više prekršaja ili krivičnih djela u opštinama u kojima se održavaju lokalni izbori", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da je u saradnji sa nadležnim državnim tužilaštvima u svim slučajevima po prijavama ažurno postupano.

"U tom okviru, protiv određenog broja lica podnešeni su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, krivične prijave ili su izviđajne radnje još uvijek u toku. Uprava policije će, kao i do sada, preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima kako bi se obezbijedio stabilan javni red i mir, lična i imovinska sigurnost svim građanima, kao i ostvarivanje njihovih prava", kazali su iz UP.

U Podgorici i još 13 opština održavaju se lokalni izbori na kojima glasačko pravo ima oko 350 hiljada građana.

Biračka mjesta biće zatvorena u 20 sati.

Osim u Podgorici izbori se održavaju u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, najviše glasača je u Glavnom gradu, 143.523, a najmanje u Šavniku 1.968.

Bonus video: