UP: Mladić napao i povrijedio policajce, određen pritvor

Iz policije saopštili da je D.F. pod dejstvom alkohola prijetio policajcima tokom kontrole

11840 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Rožajska policija uhapsila je mladića D.F. (25) koji je, kako je saopšteno, napao i povrijedio policajce, kojima je ukazana ljekarska pomoć.

Uprava policije saopštila je da su rožajski policajci u ulici Maršala Tita namjeravali da kontrolišu vozača "golfa", a da im je on tada, kroz otvoreni prozor vozila uputio više riječi uvredljive sadržine, a nakon toga, "više puta 'startovao' sa pomenutim vozilom, kojom prilikom se i sam zaustavio ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Rožaje".

"Kontrolisan je od strane policijskih službenika i utvrđeno je da je riječ o licu D.F. (25). On je tada nastavio sa upućivanjem riječi uvredljive, ali i prijeteće sadržine službenicima policije, u vidno alkoholisanom stanju. Prilikom kontrole oglušio se na upozorenja i naređenja službenika policije da postupi, što je odbio, a nakon što je doveden u službene prostorije odbio je i da se povrgne alkotestiranju, kao i ljekarskom pregledu", navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je D.F, nakon što mu je rečeno da će biti uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, "pružio aktivni otpor" prema policajcima, koji su upotrijebili sredstva prinude kako bi ga savladali.

"Prilikom dovođenja ovog lica do prostorija za zadržavanje, on je napao policijske službenike i nanio im povrede, te im je nakon izvršene službene radnje ukazana prva ljekarska pomoć u HMP u Rožajama", dodaje se u saopštenju.

Uhapšenom je određen pritvor do 30 dana.

"Nakon prikupljenih obavještenja od svih lica, sa cjelokupnim događajem upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da u radnjama D.F. postoje elementi krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je lišen slobode i u zakonskom roku priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje. Određeno mu je zadržavanje do 30 dana", zaključuju iz policije.

Bonus video: