Rožaje: Vozaču 15 dana zatvora - pronađena marihuana, vozio pod dejstvom droge

Dvadesetosmogodišnji D.M. uhapšen zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, te prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima

5966 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvadesetosmogodišnji D.M. kažnjen je sa 15 dana zatvora, nakon što je uhapšen u Rožajama zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, te prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su juče u mjestu Zeleni u Rožajama, a postupajući po operativnoj informaciji, kontrolisali vozača D.M. (28) i vozilo kojim je upravljao. Prilikom kontrole policijski službenici su primijetili da je ovo lice od sebe odbacilo neki predmet, te je izvršena pretraga terena i pronađena su dva manja pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana", saopštila je Uprava policije.

Utvrđeno je, dodaju, da je D.M. vozio pod dejstvom narkotika - marihuane i kokaina.

"Sa cjelokupnim događajem upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se izjasnio da u radnjama D.M. nema elemenata krivičnog djela. Rožajska policija je lišila slobode ovo lice zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, te prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Nakon saslušanja kod sudije za prekršaje kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 15 dana", zaključuju iz policije.

Bonus video: