U Rožajama uhapšena dva vozača: Sumnja se da su ugrozili bezbjednost u saobraćaju

A.N. je, kako su kazali iz policije, bio pozitivan na kokain i benzodiazepin, M.H. je odbio testiranje na prisutnost psihoaktivnih supstanci, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana

3723 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policija u Rožajama uhapsila je A.N. (24) i M.H. (23) zbog sumnje da su ugrozili bezbjednost u saobraćaju.

To se, između ostalog, navodi u saopštenju Uprave policije (UP) u kojem su pojasnili da je A.N. upravljao vozilom marke "Mercedes" bez registarskih oznaka.

"Pregledom je kod ovog lica pronađeno 15 komada tableta ksalola, u odnosu na koji događaj se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te će protiv njega biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", pojasnili su.

Iz UP-a su dodali da je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Rožajama izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.N., tom prilikom pronađen je, kako su kazali, gasni pištolj marke „Blow“ kalibra 9 mm kao i komad municije za ovaj pištolj.

Dodali su da je A.N. testiran na prisustvo narkotika u organizmu, te je, kako su kazali, utvrđeno da je pozitivan na kokain i benzodiazepin.

"A.N je lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca.Takođe, protiv A.N. biće podnijeta prekršajna prijava zbog posjedovanja gasnog pištolja bez dokumentacije, kao i zbog neregistrovanog vozila", pojasnili su.

U saopštenju su istakli da je policija uhapsila M.H. jer je odbio testiranje na prisutnost psihoaktivnih supstanci u organizmu i uhapšen je zbog, kako su naveli, počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca", zaključili su.

Bonus video: