Dvije osobe uhapšene, protiv treće krivična prijava zbog sumnje da su fingirale saobraćajnu nezgodu

Operativnim radom policijski službenici došli su do sumnje da okolnosti saobraćajne nezgode nisu vjerodostojne, navodi se u saopštenju policije

15201 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvije osobe su uhapšene, a protiv treće je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su fingirali saobraćajno nezgodu na putu Podgorica - Kolašin, saopšteno je iz Uprave policije.

"Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prijavljeno je od strane L.R. (22) 27. juna u 23.25 časova da je na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, u mjestu Vezište došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali L.P. (26) sa vozilom marke 'Volvo' sa jedne i L.R. sa vozilom marke 'Renault', sa druge strane.

Na lice mjesta izašla je ekipa za uviđaje, kojom su prilikom zatečena pomenuta vozila i lica sa kojima su obavljeni razgovori. Operativnim radom policijski službenici došli su do sumnje da okolnosti saobraćajne nezgode nisu vjerodostojne, odnosno da je saobraćajna nezgoda fingirana", navodi se u saopštenju.

Od L.R. su policijski službenici prikupili obavještenja na zapisnik i došli do sumnje da je u izvršenju krivičnog djela učestvovalo i lice V.J, naveli su iz policije.

"Sa navedenim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu L.R. i V.J. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok je protiv L.P. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: