Uprava policije: Građanima stiže lažni mejl sa potpisom Aleksandra Radovića

"Izvršenom analizom utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam mejlu koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem da se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima"

8248 pregleda 2 komentar(a)
Dosadašnji v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović, Foto: Luka Zeković
Dosadašnji v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović, Foto: Luka Zeković

Uprava policije saopštila je da na mejl adrese određenog broja građana, stižu mejlovi lažnog sadržaja, u čijem je potpisu dosadašnji v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović.

Iz Uprave policije navode da nije riječ o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu Aleksandra Radovića.

"Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji lica koja su upućivala sporne mejlove, kako u prethodnom navratu, tako i u ovom. Izvršenom analizom utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam mejlu koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem da se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima", piše u saopštenju.

U daljem tekstu se, kako se dodaje, od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na mejl, te da mu u suprotnom prijeti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim djelima biti proslijeđeni pravosudnim organima.

"Još jednom apelujemo na građane i primaoce mejla opisane sadržine da na iste ne odgovaraju i ne otvaraju prilog koji potencijalno može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese", saopšteno je iz policije.

Bonus video: