SDT: Trajno oduzet "porše" stečen kriminalom

Vozilo je oduzeto od I.T, pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

10125 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Specijalno državno tužilaštvo je saopštilo da je, po njihovom zahtjevu, trajno oduzet "porše" za koji je utvrđeno da je stečen kriminalnom djelatnošću.

"Viši sud u Podgorici je, rješenjem Kvs br. 577/23, od 10. jula ove godine, po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Specijalnog državnog tužilaštva, od I.T., pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, trajno oduzelo putničko vozilo 'Porsche Cayene', 3.0 Diesel, koje je registrovano na drugo lice, a prethodno je bilo privremeno oduzeto od strane policije, prilikom izvršenja naredbe suda o pretresanju. Vozilo je trajno oduzeto jer je utvrđeno da je stečeno kriminalnom djelatnošću, a po pravosnažnosti odluke vijeća, postaće svojina Crne Gore i biće predato Upravi za državnu imovinu", saopštio je SDT.

Bonus video: