Nikšić: Uhapšena jedna osoba, pronađeni džointi, drobilice, tablete, novac...

Pronađeno 35 grama materije za koju se sumnja da je marihuana

14040 pregleda 36 reakcija 35 komentar(a)
Zaplijenjeni materijali, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeni materijali, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Ž. M. (45) zbog posjedovanja četiri vrste opojnih droga i nedozvoljenih supstanci, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako je saopšteno, nikšićka policija je, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž. M. i tom prilikom pronašla oko 35 grama suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuani, a koja se nalazila u odvojenim pvc kesama pripremljenim za dalju uličnu distribuciju, džointi, tri drobilice, veću količinu nedozvoljenih tableta, pribor za pakovanje opojne droge, i novac za koji se sumnja da je stečen distribucijom narkotika.

"Navedene mjere i radnje su sprovedene u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem je nalogu Ž.M.lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivicna prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja,držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On će u zakonskom roku biti sproveden Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost", piše u saopštenju.

"Takođe, sprovodeći kontinuirane aktivnosti u cilju sprječavanja zloupotrebe narkotika, službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u toku jula podnijeli tri prekršajne prijave, i lišili slobode tri lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga", zaključuje se.

Bonus video: