Tokom vikenda uhapšena 44 vozača

Evidentirano je 47 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 23 osobe povrijeđene

2305 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori, tokom vikenda, evidentirano je 47 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 23 osobe povrijeđene, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da su u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 125 prekršajnih prijava, izdali 1.131 prekršajni nalog, privremeno oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Uhapšena su 44 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, 26 oosba je uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, a devet zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Dodaje se da je devet vozača uhapšeno zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Od ukupnog broja uhapšenih, 24 je uhapšeno u Podgorici, od čega 11 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini“, kaže se u saopštenju policije.

Iz policije su rekli da je šest vozača uhpšeno zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i sedam vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: